r
Nosalty Logó

Mogyoróvajas puha alapsüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mannusi
Mogyoróvajas puha alapsüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3115 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    195.1 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1850.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    958 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.4 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    868 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    849 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 3115 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tálban kézi mixer vagy konyhai robotgép segítségével, közepes fokozaton krémesre keverjük a vajat és a cukrot.
  2. Ezután belekeverjük a mogyoróvajat, majd a tojást, végül a vanília kivonatot. (Ehhez a lépéshez már inkább a dagasztókar fog kelleni.)
  3. A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük, és 3 adagban, alacsony fokozaton a mogyoróvajas masszához keverjük (ha az előző lépésnél még nem kellett a dagasztókar, most már biztosan kelleni fog). A tésztának inkább masszának, mint tésztaszerűnek kell lennie, de ha nagyon krémszerű, az se jó, ilyenkor tegyünk bele még egy pici lisztet.
  4. Vegyük elő az áfonyát és/vagy amivel dúsítani szeretnénk, és keverjük bele a masszába épp csak annyira, hogy egyenletesen eloszlassuk benne. A tésztát tegyük legalább fél órára hűtőbe. Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra.
  5. A hűtőből kivéve hagyjuk a tésztát 10 percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebb legyen formázni. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Formázzunk a tésztából kb. 3 cm átmérőjű golyókat a kezünkkel, és a helyezzük a sütőpapírra egymástól 2-3 cm távolságra. Ha teli a tepsi, a golyókat ujjaink segítségével nyomjuk kb fél centi lapos korong formára.
  6. Az előmelegített sütőben 8-10 percig süssük őket. (Nem szabad megvárni, hogy elkezdjenek barnulni...!) Én nem vártam meg, hogy a tepsiben hűljenek, féltem, hogy jobban átsülnek, mint kéne, ezért egy tálcára raktam őket, és ott pihengettek a teljes kihűlésig. Ebből az adagból kb. 70 darab lesz. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1177
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mogyoróvajas puha alapsüti
mannusi 1 recept

Mogyoróvaj/Sós mogyorókrém- ki minek nevezi - imádom. Íme egy recept, amit a sallysbakingaddiction.com oldalon talált fantasztikus receptből módosítottam. Ez igazából egy alaprecept, melyet számtalan módon fel lehet használni (ahogy a szerzőnő is teszi!). Akármivel dúsítható: csokireszelékkel, csokicseppel, tört karamellizált, sós mogyoróval, mini M&M's-szel, egy-egy sütibe nyomott tejkaramell darabbal, szóval bármivel. Én az aszalt áfonyát mindenképpen ajánlanám bele, mert nagyon jól passzol az édes-sós-hoz, de az eredeti receptben is még két dúsító tényező van az áfonyán kívül. Én még ún. peanut butter baking chips-et tettem bele, ez kicsit nehezebben beszerezhető és elég drága itt nálunk (a Culinaris-ban megtaláljátok, sok más lenyűgöző amerikai társával együtt...), de anélkül is tökéletes. Ha az áfonyán kívül még tennétek bele valamit, akkor áfonyából kb. 10 dkg, a másikból 8 dkg mehet bele. A végeredmény egy nagyon intenzív ízvilágú, 'masszív', puha süti lesz, amit biztos nem merül a feledés homályába! Sally szerint 7 napig eláll és puha marad, ezt nem tudom alátámasztani, mert nem ért meg 7 napot... Akinek még kedve van bogarászni a varációk között, íme: sallysbakingaddiction.com

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek