r
Nosalty Logó

Omlós csokis-diós kekszszendvics

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Omlós csokis-diós kekszszendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokibevonat

Összesen 1400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokibevonat

Összesen 5589 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokibevonat

Összesen 473 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.7 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 1400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    343.9 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2632.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    1351 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    586.8 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 5589 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 473 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Csokibevonat

Elkészítés

Tészta

  1. A diót ledaráljuk. A kimért lisztet, porcukrot, a hideg vajat feldarabolva, a sót egy tálba tesszük. Mindezt tenyerünkkel összemorzsoljuk.
  2. Hozzáöntjük a diót és a tojássárgáját, alaposan összedolgozzuk - leválik a kezünkről és a tál faláról, akkor jó. Két részre osztva, rudat formázunk mindkét részből, s folpack fóliába tekerjük - ekkor még alakítható, formázható. A becsomagolt rudakat 2 órára hűtőben hűtjük, pihentetjük. Ezalatt bármit csinálhatunk. :)
  3. Ha letelt a pihenő, bekapcsoljuk a sütőt 180 C fokra, alsó/felső állásba, előmelegítjük, mire a sütésre kerül a sor. Két tepsi alját - nagyobb - kibélelünk sütőpapírral. A hűtőből kivesszük a rudakat, kicsomagoljuk, s éles késsel kb. 1/2 cm vastagságú szeletekre vágjuk, s rakosgatjuk szépen, sorba a kibélelt tepsibe. Ne túl szorosra rakjuk egymás mellé, mert növekedni fognak kissé. Ezután az egyik tepsit betesszük a sütőbe, s 10 perc alatt készre sütjük.
  4. A másik tepsi tésztánkkal ugyanúgy járunk el. Nem szabad tovább sütni, ha látjuk, hogy picit pirosodik a széle, kivesszük, a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Teljesen hűljön ki!

Töltelék

  1. Ezután kb. 1 teáskanálnyi dzsemmel megkenünk egy keksz alját, s egy másikkal összeragasztjuk. Ezt addig folytatjuk, míg mindegyik megtalálja a párját! :) Légmentesen fedjük le, s hagyjuk állni 2-3 órát, míg egy kicsit megszívja magát a keksz a dzsemből, s nem csúszkál! Ezalatt ismét bármit csinálhatunk! :)

Csokibevonat

  1. Végül elkészítjük a csokoládémasszát a bevonáshoz, mely éke lesz az alkotásunknak, nem utolsó sorban, növeli az élvezeti értékét a sütinknek! A csokoládét feldarabolva egy kisebb lábaskába tesszük, hozzáöntünk 1, 5 evőkanál étolajat, addig melegítjük, míg teljesen felolvad a csoki, de nem forraljuk fel! A lábaska egyik oldalát megemelve, még a forró csokiba mártjuk a kekszek egyik felét, s visszatesszük a tepsire, amiben volt (sütőpapíros)! Hűtőbe téve megdermesztjük a csokoládét!
  2. Ha megdermedt, légmentesen lefedjük, s egy éjszakára így pihentetjük, így megpuhul. Érdemes este elkészíteni vagy reggel, s ekkor már délután falatozhatunk belőle! Ízlés szerint kínáljuk, tálaljuk, lefedve tároljuk. Elvileg, sokáig eláll, de ezt nem garantálom, mert kóstolás után nehéz abbahagyni! :) Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Ajánlom, nagyon, nagyon finom! ------ A tényleges munka kevés, egyszerű elkészíteni, csinos, mutatós, ráadásul fergetegesen finom! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x30x3
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 370
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régen készítettem, pedig imádjuk....édességre vágytunk, s lám, elkészítettem ...egyszerű elkészíteni... isteni finom, a zserbó ízeit idézi... sokáig elálló sütemény... ünnepnapokra is kiváló - de csak úgy, folyamatos nasizáshoz is -, s előtte el lehet készíteni, a nagy hajrát megkönnyítve... ilyenkor jól el kell dugni, mert hamar fogyó fajta :)....ajánlom kipróbálásra....

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Csokibevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek