r
Nosalty Logó

Málnás túrótorta Sziporka konyhájából

Sziporka
Málnás túrótorta Sziporka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Krémhez

347
Kalória
11.5g
Fehérje
25.3g
Szénhidrát
21.9g
Zsír
59.8g
Víz
60g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
14.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Krémhez

Összesen 347 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Krémhez

Összesen 4165 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Krémhez

Összesen 257 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.4 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 347 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.8 g

Zsír

  • Összesen
    263.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6664.4 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1033 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    2142 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    303.5 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    717.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1379 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1308 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    817 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1269 micro
Összesen 4165 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.4 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliában a hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra verjük, majd hozzáadjuk a pudingport, a vaníliás cukrot és az összetört túrót. Az egészet habverővel egyneművé keverjük.
  4. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habját.
  5. A tortafomát sütőpapírral kibéleljük. A tésztát egyenletesen elosztjuk az alján kézzel, és ráöntjük a túrókrémet.
  6. Sütés: előmelegített sütőben 210 C-on sütjük 10 percig, majd 180 C-on további 40-50 percig - igazából tűpróbáig.
  7. Krém készítése: A málna levét egy szitában kipaszírozzuk, és a mascarponéval, illetve az ízlés szerinti porcukorral jól összekeverjük - ne legyen túl édes. A végén a zselatin fixet is elkeverjük benne.
  8. A kihűlt tortát bevonjuk a krémmel, majd a tetejét málnaszemekkel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

A málnaszezon kellős közepén - amikor a kertben illatozik a sok málna - készítettem ezt a túrótortát (Forrás: Mindmegette), mely 1 kg túróval készül, de mivel itthon csak 2 csomag túróm volt, feleztem az adagot, és álmodtam hozzá a málnás krémet.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek