r
Nosalty Logó

Áfonyás sajttorta Szofika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Áfonyás sajttorta Szofika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 1225 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 4897 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 287 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1225 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    324.8 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.4 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1530 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1493 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 4897 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 287 Kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A vajat olvasszuk meg, a kekszet pedig aprítsuk por állagúra. Alaposan keverjük össze.
  2. Vajazzuk ki a tortaforma oldalát és az alját is.
  3. A kekszes masszát oszlassuk el a tortaforma alján, és alaposan nyomkodjuk le egy habkártya vagy egy pohár segítségével. Félórára tegyük hűtőbe.

A krémhez

  1. Egy serpenyőben 3 ek vizet felforralunk a kristálycukorral. Addig kavargatjuk, míg a cukor el nem olvad, és szirup sűrűségűvé nem kezd válni. Ekkor beleforgatjuk az áfonyát. Csak 1-2 percig, épp csak, hogy átjárja a cukorszirup őket, és egy kis színt adjon az áfonya a szirupnak. 2 perc után elkezdenek szétfőni az áfonyák. Szűrjük le a gyümit a szirupból, és tegyük félre hűlni.
  2. A zselatint 5 percre áztassuk hideg vízbe, majd pici vízzel kis lángon olvasszuk fel.
  3. A krémsajtot a porcukorral és a vanília esszenciával simára keverjük, hozzáadjuk a zselatint majd szilikonos lapáttal beleforgatjuk a felvert tejszín habját is.
  4. Az áfonya felét is óvatosan adjuk hozzá a krémsajtos masszához, és simítsuk a kekszes alapra. Alufóliával fedjük le, és 1 éjszakára tegyük hűtőbe.
  5. Tálalás előtt fél órával vegyük ki a hűtőből, kapcsoljuk le róla a formát. Locsoljuk meg az áfonyasziruppal, és szórjuk meg a tetejét a maradék áfonyával.
  • Tepsi mérete: 22
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 64818
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Áfonyás sajttorta Szofika konyhájából
Szofika 104 recept

Nem egy olcsó sütemény, de néha lehet dőzsölni, nyári szülinapos barátok/családtagok pedig igazán megérdemelnek egy ilyen finomságot.

Hozzászólások

Ricky001

Egy ismer?s elkészítette és utána hónapokig ezzel álmodtam, olyan finom volt. Aztán én is elkészítettem és borzalmas lett. Kezd? szakácsként nem mascarpone-t vettem, bár krémsajtot, natúrt, de ott valahol elromlott minden. :( sajnálom, nem adom fel. Szeritem ez volt a gond vele.

Szofika

Kedves Ricky,sajnalom,hogy nem sikerult :( miert nem lett jo,az allaga nem sikerult,vagy izre? En ezt egyebkebt Philadelphia kremsajttal csinaltam de elvileg mas natur kremsajttal is kene mukodnie :( udv: Szofi

Ricky001

Kedves Szofi! Én valami Spar-os krémsajttal csináltam, de úgy éreztem, hogy emiatt is lett sós az íze. Az állag nem zavart volna. Talán még ott rontottam el, hogy a felénél több lett az áfonya, de ez nem másíthatott volna annyit az ízén, ett?l kicsit savanykásabb lett, ami nem zavart volna. De ez is új infó, megpróbálom Philadelphia sajttal :) Köszönöm szépen!

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek