r
Nosalty Logó

Epres sajttorta brownie-alappal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Epres sajttorta brownie-alappal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A brownie-hoz

A sajttortához

Összesen 371 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A brownie-hoz

A sajttortához

Összesen 4450 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A brownie-hoz

A sajttortához

Összesen 270 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 371 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    223.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    859 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1883.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.4 g
  • Cukor
    423 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    369 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    726 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1067 micro
Összesen 4450 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 270 Kcal

Hozzávalók

A brownie-hoz

A sajttortához

Elkészítés

A brownie-hoz

  1. A sütőnket előmelegítjük 175 fokra. A brownie-hoz megolvasztjuk mikróban a vajat és a csokoládét, majd ha kicsit kihűlt, hozzákeverjük a tojást és a cukrot. A masszába szórjuk a lisztet és a sót, majd az egészet elkeverjük.
  2. Kivajazunk egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és a brownie tésztáját beleöntjük. 40-45 percig sütjük. Ha elkészült, kivesszük, és levesszük a sütőt 150 fokra.

A sajttortához

  1. Közben elkészítjük a sajttortát. Az epret megtisztítjuk, a sült céklát pedig meghámozzuk és lereszeljük. Egy turmixgépbe tesszük az epret, a tejet és a céklából két evőkanálnyit, majd simára dolgozzuk.
  2. A krémsajtot a cukorral kihabosítjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ha alaposan eldolgoztuk az egyiket, jöhet a másik, amíg bele nem kerül mind a négy. Ha ezzel megvagyunk, beleforgatjuk a sajtkrémbe az epres-céklás pürét.
  3. A sajtos réteget a brownie-ra öntjük, majd a formát egy nagyobb tepsibe vagy edénybe helyezzük. A nagyobb edénybe forró vizet öntünk, és ezzel a vízfürdővel tesszük a tortát a sütőbe.
  4. Viszonylag hosszan sül a torta, nagyjából 3 óra kell neki ahhoz, hogy teljesen elkészüljön. A második óra elteltével érdemes néha-néha ránézni, nehogy megégjen vagy kiszáradjon.
  5. A kész tortát kihűtjük, letakarjuk fóliával, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük a formából, és friss eperrel tálaljuk.
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 225 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1189
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 08.

Receptkategóriák

Epres sajttorta brownie-alappal
Lakos Benedek 254 recept

Az eper igen jó barátja a csokoládénak, elsősorban ezért született meg ez a sütemény. És egy kicsit talán azért is, hogy legyen indokunk egyszerre sajttortát és brownie-t enni. Nem egyperces tortáról van szó, a munka mégis megéri.

Hozzávalók

A brownie-hoz

A sajttortához

Címlapról ajánljuk

További cikkek