r
Nosalty Logó

Epres sajttorta brownie-alappal

Lakos Benedek
Epres sajttorta brownie-alappal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A brownie-hoz

A sajttortához

371
Kalória
5.8g
Fehérje
44.9g
Szénhidrát
18.6g
Zsír
30.7g
Víz
71.6g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
35.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A brownie-hoz

A sajttortához

Összesen 371 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A brownie-hoz

A sajttortához

Összesen 4450 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A brownie-hoz

A sajttortához

Összesen 270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 371 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    223.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    859 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1883.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    538.4 g
  • Cukor
    423 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    369 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    726 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1067 micro
Összesen 4450 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 270 kcal

Elkészítés

A brownie-hoz

  1. A sütőnket előmelegítjük 175 fokra. A brownie-hoz megolvasztjuk mikróban a vajat és a csokoládét, majd ha kicsit kihűlt, hozzákeverjük a tojást és a cukrot. A masszába szórjuk a lisztet és a sót, majd az egészet elkeverjük.
  2. Kivajazunk egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és a brownie tésztáját beleöntjük. 40-45 percig sütjük. Ha elkészült, kivesszük, és levesszük a sütőt 150 fokra.

A sajttortához

  1. Közben elkészítjük a sajttortát. Az epret megtisztítjuk, a sült céklát pedig meghámozzuk és lereszeljük. Egy turmixgépbe tesszük az epret, a tejet és a céklából két evőkanálnyit, majd simára dolgozzuk.
  2. A krémsajtot a cukorral kihabosítjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ha alaposan eldolgoztuk az egyiket, jöhet a másik, amíg bele nem kerül mind a négy. Ha ezzel megvagyunk, beleforgatjuk a sajtkrémbe az epres-céklás pürét.
  3. A sajtos réteget a brownie-ra öntjük, majd a formát egy nagyobb tepsibe vagy edénybe helyezzük. A nagyobb edénybe forró vizet öntünk, és ezzel a vízfürdővel tesszük a tortát a sütőbe.
  4. Viszonylag hosszan sül a torta, nagyjából 3 óra kell neki ahhoz, hogy teljesen elkészüljön. A második óra elteltével érdemes néha-néha ránézni, nehogy megégjen vagy kiszáradjon.
  5. A kész tortát kihűtjük, letakarjuk fóliával, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük a formából, és friss eperrel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 225 p
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22

Az eper igen jó barátja a csokoládénak, elsősorban ezért született meg ez a sütemény. És egy kicsit talán azért is, hogy legyen indokunk egyszerre sajttortát és brownie-t enni. Nem egyperces tortáról van szó, a munka mégis megéri.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...