r
Nosalty Logó

Habkönnyű japán sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Habkönnyű japán sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Japán sajttorta

Összesen 471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Japán sajttorta

Összesen 1880 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Japán sajttorta

Összesen 247 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    118.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1128.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    983 micro
Összesen 1880 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 247 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Japán sajttorta

Elkészítés

Japán sajttorta

  1. A sajtkrémet, a vajat, a tejet, a vanília kivonatot és a cukor felét lassan melegítsük fel vízgőz felett 60°C-ig folyamatos kavargatás közben. A sütőt közben melegítsük fel 200°C-ra.
  2. Vegyük le a vízgőzről a krémet, ezután adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd kavarjuk el a krémben őket. Ezután szitáljuk bele a finomlisztet, amit igyekezzünk csomómentesen teljesen beledolgozni. A krémet egy szűrőn passzírozzuk át, hogy az apróbb csomóktól is megszabaduljunk.
  3. A tojásfehérjét kezdjük el habbá verni, amihez fokozatosan adjuk hozzá a cukor másik felét. Amikor eléggé selymes és kemény lett habunk, akkor kezdjük el több lépésben a krémhez hozzákeverni laza mozdulatokkal, hogy minél kevésbé essen össze.
  4. A sütőforma legyen lehetőleg tapadásmentes, viszont ha nem vagyunk benne biztosak, akkor béleljük ki az alját és oldalát sütőpapírral. A forma mérete lényeges, hiszen minél keskenyebb és magasabb, annál remegősebb lesz a végeredmény. Az ideális méretű tortaforma 16-18 cm átmérőjű és 8-9 cm magasságú.
  5. A tortaforma alját alufóliával alaposan csomagoljuk be , hogy a víz ne tudjon belefolyni. Óvatosan csurgassuk bele a tésztát a formába, ütögessük egy párszor az asztalhoz, vagy kavarjuk át, hogy az apró buborékok eltűnjenek. Tegyük egy tepsibe a formát, amibe öntsünk egy liter forró vizet. Ehhez a recepthez elengedhetetlen a vízfürdős sütés. Óvatosan tegyük a sütőbe a sajttortát.
  6. A sülés első szakaszában magasabb hőmérsékleten kell sütni légkeverés nélkül 20 percig, hogy szépen megkeljen és aranybarnára sülhessen a torta. Sütőnként eltérhet az ideális hőmérséklet, ha úgy látjuk, hogy túl gyorsan kelne a tészta, akkor vegyük lejjebb 180°C-ra, különben megéghet, és szét is repedhet a teteje.
  7. 20 perc után nyissuk ki a sütő ajtaját 5-10 mp-re, és vegyük vissza a hőmérsékletet 110°C-ra, majd süssük további 60 percet. Miután letelt az 1 óra, kapcsoljuk ki a sütőt, és nyissuk ki résnyire az ajtaját. 10 perc után vegyük ki a sajttortát a sütőből.
  8. Óvatosan szedjük ki a formából, miután kissé kihűlt. Ha minden jól sikerült, akkor egy nagyon puha és remegős tortát fogunk kapni. Jó étvágyat!
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 71
  • Össznézettség: 5104
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 28.

Receptkategóriák

A japán sajttorta egy remegős, habkönnyű desszert, aminek az alapja a sajtkrém, a tojás, a tej és egy kevés finomliszt. Egyedi szerkezetét a felvert tojáshab adja, amit gyengéden kell a tésztába forgatni, és az alacsony hőfokon való sütése. Az íze és állaga sokkal lágyabb az amerikai stílusú társához képest. Egyes változatai készülhetnek matchával, vagy gyümölcspürékkel is, mint pl. eperrel, ami egy kellemes frissességet ad az ízvilágának.

Hozzávalók

Japán sajttorta

Címlapról ajánljuk

További cikkek