Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás muffin 2.

Áfonyás muffin 2.
Áfonyás muffin 2.
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kell néha olyan idő, mikor egyedül vagyok. Teljesen. És nem szól hozzám senki. Akár öt perc is elegendő, hogy összeszedjem magam. Szerencse, hogy életem párja is Oroszlán, s megérti ezen igényemet. Ilyenkor visszahúzódom egy könyvvel és egy teával, vagy egy jó kávé mellett elolvasom a híreket.

De persze sosem árt, ha valami könnyű finomság is akad mindehhez. Pláne, ha áfonyás....


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180C°-ra, a muffintepsit pedig kibéleljük papírkapszlikkal.
  2. A cukrot habosra keverjük a szobahőmérsékletű vajjal és a citromhéjjal, majd a tojásokat is beleütjük.
  3. Nagyjából összekavarjuk - nem kell habosra -, majd apránként beletesszük a lisztet, a sütőport és a többi hozzávalót is.
  4. A masszát az előkészített kapszlikba töltjük, megszórjuk a cukorral, majd az előmelegített sütőbe tolva 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 35 404
elküldve: 9
receptkönyvben: 227
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Sajtkukac - Niki

Mióta szakács: 2008.12.28.
2 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

muffin áfonyával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsik
zsuzsik Wed, 2013-07-17 00:16

Kedves Niki,
két kérdésem lenne: 1) milyen méretű bögrét használsz? 2) nádcukor helyett mehet sima kristálycukor is?
Válaszod előre is köszönöm :)

arcfestő
arcfestő Thu, 2012-12-27 13:29

Kedves Niki!

Évek óta csendes szemlélője vagyok a blogodnak, ami jó pár hete eltűnt! Sok mindent csináltam receptjeidből, és újra szükségem lenne rájuk! hol tudlak elérni?
Köszönettel: Margit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-09-26 21:39

Kedves Niki!
Melyik sütési módot kell választani (alsó-felsőt vagy hőlégkeverést)?

765
finomliszt 2 bögre
sütőpor 1.5 tk
0.5 tk
áfonya 30 dkg
vaj 10 dkg
nádcukor 1 bögre
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 2 db
vanília 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
rizstej 1.25 dl