r
Nosalty Logó

Áfonyás-csokoládés keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Áfonyás-csokoládés keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 496 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4946 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 413 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 496 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    181.2 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1744.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    778.2 g
  • Cukor
    485 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 4946 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 413 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával és egy nagy csipet sóval, majd adjuk hozzá a puha vajat, és kezdjük el összemorzsolni.
  2. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá az összes cukrot és keverjük össze, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
  3. Ezután adjuk hozzá az áfonyát, és az apróra vágott csokoládét, alaposan gyúrjuk bele a tésztába, majd tegyük rá egy nagyobb folpack fóliára, csomagoljuk be. (ekkor a tészta még eléggé lágy)
  4. Ezután tegyük be pár órára, vagy egy egész éjszakára a hűtőbe, hogy a tészta kellően megdermedjen, és könnyen formázható legyen. (Én este gyúrtam össze, majd a másnapi sütésig a hűtőben pihent)
  5. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a hűtőből kivett tésztából formázzunk diónyi golyókat, és tegyük a sütőpapírra egymástól távolabb, mert sütés közben el fog terülni a tészta, és meg fog nőni a keksz.
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon kb. 10-12 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 10 percig sütöttem.)
  7. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni, mert melegen még eléggé lágyak a kekszek. Amikor a kekszek kihűltek, tegyük a kekszes dobozba, és úgy tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 241
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 11.

Receptkategóriák

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek