Így marad 3 hónapig friss a citromod!

Nektek is sokszor megzöldül, bepenészedik a citrom a gyümölcsösládában vagy a kiskosárban? Itt van rá egy pofonegyszerű megoldás!

Nem könnyű előre kiszámolni, hány citromot fogunk valójában elfogyasztani, lereszelni, kinyomni, sütibe sütni, ezért nem ritkán találunk rá a hűtő zöldséges dobozában megpenészedve némelyik darabra, amivel már nem sok mindent lehet kezdeni. Ennek ellenére mi most megosztunk veletek egy szuper tippet, hogyan tudjátok frissen tartani a citromot, akár 3 hónapig.

Vízbe téve sokáig friss marad a citromunk

A trükk borzasztóan egyszerű, viszont rengeteg bosszankodástól megkímélheted magad:

Annyi a dolgod, hogy egy vízzel teli tálkába helyezed a citromokat, és így teszed be a hűtőbe.

Ezzel a módszerrel nem kevesebb, mint a 3 hónapig frissek maradnak a savanykás gyümölcseid, és bármikor előkaphatod őket a hűtőből.

Extra tipp: a citromod akkor áll el legtovább, ha külön facsarod ki a levét, és külön reszeled le a héját is, és jégkockatartóban fagyasztod le őket - szintén külön-külön!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Klassz konyhai tippek várnak itt is:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...