Mennyi sót kell pontosan adni a tészta főzővizéhez?

Fogadjunk, hogy te is mindig elméred, mennyi sót kell tenned a tészta főzővizébe... Szerencsére van egy tipp, mellyel könnyedén eldöntheted.

Bár a tésztafőzés az egyik legegyszerűbb konyhai műveletek közé tartozik, mégis vannak buktatói. Azt a kérdést már többször körbejártuk, hogy kell-e a főzővízbe olajat tenni vagy meddig érdemes főzni a tésztát, arról kevés szó esik, mennyi sót érdemes a fazékba szórni.

Mennyi sót kell pontosan adni a tészta főzővizéhez?

A tésztafőzés nagymesterei (az olaszok) azt vallják, hogy a víznek olyan sósnak kell lennie, mint a tengernek.

Bár ez nagyon jól hangzik, talán nem túl egyértelmű. A tenger sótartalma 3,5 százalék közül mozog, tehát literenként körülbelül 35 gramm található benne. Ha kicsit jobban átgondolod, akkor ez igencsak sok, hiszen ez körülbelül 2 evőkanálnak felel meg. Szóval lehetséges, hogy nagyon jól hangzik a mondás, inkább ne ez alapján sózzuk meg a vizünket.

Nyilván a tésztafőzésnél kicsit fájdalmas lenne, ha kóstolgatással próbálkoznánk. A legjobb, ha 3-4 literhez egy púpozott evőkanálnyi sót adunk. Ezen kívül még érdemes arra figyelni, hogy megfelelő sót használjunk, lehetőleg tengerit. Fontos továbbá, hogy a forrásban lévő vízbe szórjuk bele, hiszen abban könnyebben feloldódik.

Forrásunk volt.


További okos tippekkel gazdagodhat a tárházad:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...