Tojás nélkül is süthetsz édes bundás kenyeret, mutatjuk, miből

Nincs kéznél tojás vagy száműzted a táplálkozásodból? Akkor az alábbi tipp neked szól, hiszen megtudhatod belőle, hogyan készíthetsz édes bundás kenyeret tojás nélkül!

Akár vegán vagy, akár allergiás, vagy csak épp elfogyott otthon a tojásod, nem kell lemondanod az édes bundás kenyérről. Hogyan lehetséges ez? Hiszen a klasszikus francia pirítóshoz (french toast) valamilyen puha kalács vagy kovászos kenyér szükséges, amit felvert tojás, fahéj és vanília keverékébe kell mártani, majd jöhet a tej, végül pedig vajjal kikent serpenyőben már csak annyi a szeletek dolga, hogy aranybarnára süljenek. A tejet és a vajat könnyű pótolni növényi alapanyagokkal, de mi a helyzet a tojással (a klasszikus tojáshelyettesítő lenmaggal mégiscsak elég fura lenne a végeredmény...)? Ez sem probléma, mindössze kukoricakeményítőre lesz szükséged a tojás nélküli édes bundás kenyér elkészítéséhez.

Tojás nélkül is süthetsz édes bundás kenyeret, mutatjuk, miből

De mégis hogyan készül tojás nélkül a bundás kenyér?

Nem kell mást tenned, mint minden egyes tojást, amit felhasználnál, egy evőkanál kukoricakeményítővel helyettesíteni. Keverd bele a tejbe a fahéjjal, a vaníliával és ízlés szerint más fűszerekkel együtt.

Ezután az eljárás ugyanaz, mint alapesetben, mehet a serpenyőbe, először az egyik oldalát pirítsd, majd a fordítsd meg, hogy a másik is aranybarnára süljön. A kukoricakeményítő ugyanúgy funkcionál, mint a tojás, segít, hogy a tej egyenletesen bevonja a kenyeret, így középen puha, a széleken pedig ropogós lesz a kenyered.

Mire figyelj a kukoricakeményítő használatánál?

Van néhány szabály, amit érdemes betartani, amikor tojás nélküli bundás kenyeret készítesz. A kukoricakeményítő használatán túl ügyelj, hogy ne áztasd túl sokáig a kenyeret a tejes keverékben és ne legyenek túl vékonyak a szeletek. Ez segít abban, hogy egyik szelet se málljon szét, és ne legyen túl nedves. Ezen kívül ne hagyd túl sokáig állni a keveréket se, mielőtt belemártanád a kenyeret, különben a kukoricakeményítő leülepedik az aljára, és nem fogja olyan jól bevonni a szeleteket.

Ha pedig már sikerült tökélyre fejlesztened a tojásmentes bundás kenyeret, kísérletezz különböző kenyérfajtákkal és más-más növényi tejekkel.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hajmeresztő tippekért kattints ide:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...