Tojás nélkül is süthetsz édes bundás kenyeret, mutatjuk, miből

Nincs kéznél tojás vagy száműzted a táplálkozásodból? Akkor az alábbi tipp neked szól, hiszen megtudhatod belőle, hogyan készíthetsz édes bundás kenyeret tojás nélkül!

Akár vegán vagy, akár allergiás, vagy csak épp elfogyott otthon a tojásod, nem kell lemondanod az édes bundás kenyérről. Hogyan lehetséges ez? Hiszen a klasszikus francia pirítóshoz (french toast) valamilyen puha kalács vagy kovászos kenyér szükséges, amit felvert tojás, fahéj és vanília keverékébe kell mártani, majd jöhet a tej, végül pedig vajjal kikent serpenyőben már csak annyi a szeletek dolga, hogy aranybarnára süljenek. A tejet és a vajat könnyű pótolni növényi alapanyagokkal, de mi a helyzet a tojással (a klasszikus tojáshelyettesítő lenmaggal mégiscsak elég fura lenne a végeredmény...)? Ez sem probléma, mindössze kukoricakeményítőre lesz szükséged a tojás nélküli édes bundás kenyér elkészítéséhez.

Tojás nélkül is süthetsz édes bundás kenyeret, mutatjuk, miből

De mégis hogyan készül tojás nélkül a bundás kenyér?

Nem kell mást tenned, mint minden egyes tojást, amit felhasználnál, egy evőkanál kukoricakeményítővel helyettesíteni. Keverd bele a tejbe a fahéjjal, a vaníliával és ízlés szerint más fűszerekkel együtt.

Ezután az eljárás ugyanaz, mint alapesetben, mehet a serpenyőbe, először az egyik oldalát pirítsd, majd a fordítsd meg, hogy a másik is aranybarnára süljön. A kukoricakeményítő ugyanúgy funkcionál, mint a tojás, segít, hogy a tej egyenletesen bevonja a kenyeret, így középen puha, a széleken pedig ropogós lesz a kenyered.

Mire figyelj a kukoricakeményítő használatánál?

Van néhány szabály, amit érdemes betartani, amikor tojás nélküli bundás kenyeret készítesz. A kukoricakeményítő használatán túl ügyelj, hogy ne áztasd túl sokáig a kenyeret a tejes keverékben és ne legyenek túl vékonyak a szeletek. Ez segít abban, hogy egyik szelet se málljon szét, és ne legyen túl nedves. Ezen kívül ne hagyd túl sokáig állni a keveréket se, mielőtt belemártanád a kenyeret, különben a kukoricakeményítő leülepedik az aljára, és nem fogja olyan jól bevonni a szeleteket.

Ha pedig már sikerült tökélyre fejlesztened a tojásmentes bundás kenyeret, kísérletezz különböző kenyérfajtákkal és más-más növényi tejekkel.

Karamellás-banános french toast

A french toast, más néven édes bundás kenyér egy nagyon egyszerű, laktató édesség, amelyet reggeliként szokás fogyasztani, de egy könnyű leves után akár főételként is megállja a ...

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hajmeresztő tippekért kattints ide:

Legújabb receptek

Egyszerű tonhalas tészta

Nem kell túlgondolni egy gyors hétköznapi vacsorát vagy ebédet: ha tonhalas tésztát készítünk, biztosan minden éhes száj hamar boldogan elhallgat majd. Egyszerű alapanyagokból ...

Almakompót cukormentesen

Az almakompótot az év minden napján tudnánk enni, de a téli ünnepi időszakban kimondottan jól párosítható a sült kacsával, vagy más ünnepi ételekkel is. Ősszel készíthetjük ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...