Tojás nélkül is süthetsz édes bundás kenyeret, mutatjuk, miből

Nincs kéznél tojás vagy száműzted a táplálkozásodból? Akkor az alábbi tipp neked szól, hiszen megtudhatod belőle, hogyan készíthetsz édes bundás kenyeret tojás nélkül!

Akár vegán vagy, akár allergiás, vagy csak épp elfogyott otthon a tojásod, nem kell lemondanod az édes bundás kenyérről. Hogyan lehetséges ez? Hiszen a klasszikus francia pirítóshoz (french toast) valamilyen puha kalács vagy kovászos kenyér szükséges, amit felvert tojás, fahéj és vanília keverékébe kell mártani, majd jöhet a tej, végül pedig vajjal kikent serpenyőben már csak annyi a szeletek dolga, hogy aranybarnára süljenek. A tejet és a vajat könnyű pótolni növényi alapanyagokkal, de mi a helyzet a tojással (a klasszikus tojáshelyettesítő lenmaggal mégiscsak elég fura lenne a végeredmény...)? Ez sem probléma, mindössze kukoricakeményítőre lesz szükséged a tojás nélküli édes bundás kenyér elkészítéséhez.

Tojás nélkül is süthetsz édes bundás kenyeret, mutatjuk, miből

De mégis hogyan készül tojás nélkül a bundás kenyér?

Nem kell mást tenned, mint minden egyes tojást, amit felhasználnál, egy evőkanál kukoricakeményítővel helyettesíteni. Keverd bele a tejbe a fahéjjal, a vaníliával és ízlés szerint más fűszerekkel együtt.

Ezután az eljárás ugyanaz, mint alapesetben, mehet a serpenyőbe, először az egyik oldalát pirítsd, majd a fordítsd meg, hogy a másik is aranybarnára süljön. A kukoricakeményítő ugyanúgy funkcionál, mint a tojás, segít, hogy a tej egyenletesen bevonja a kenyeret, így középen puha, a széleken pedig ropogós lesz a kenyered.

Mire figyelj a kukoricakeményítő használatánál?

Van néhány szabály, amit érdemes betartani, amikor tojás nélküli bundás kenyeret készítesz. A kukoricakeményítő használatán túl ügyelj, hogy ne áztasd túl sokáig a kenyeret a tejes keverékben és ne legyenek túl vékonyak a szeletek. Ez segít abban, hogy egyik szelet se málljon szét, és ne legyen túl nedves. Ezen kívül ne hagyd túl sokáig állni a keveréket se, mielőtt belemártanád a kenyeret, különben a kukoricakeményítő leülepedik az aljára, és nem fogja olyan jól bevonni a szeleteket.

Ha pedig már sikerült tökélyre fejlesztened a tojásmentes bundás kenyeret, kísérletezz különböző kenyérfajtákkal és más-más növényi tejekkel.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hajmeresztő tippekért kattints ide:

Címlapról ajánljuk

További cikkek