7 bomba CUKKINIS recept – alig várod majd az ebédet!
A cukkini megunhatatlan, hiszen minden elképzelhető módon variálható és ízesíthető. Robbantsd be a hetet húsmentes cukkinis finomságokkal!
NosaltyA cukkini megunhatatlan, hiszen minden elképzelhető módon variálható és ízesíthető. Robbantsd be a hetet húsmentes cukkinis finomságokkal!
NosaltyA január nálunk idén is a Veganuár oltárán telik, tele különleges vegán és vega receptekkel. Válassz könnyed ebédet vagy vacsit ezúttal csillagjegyed alapján!
NosaltyA január mindig az újrakezdés, a tiszta lap, a diéta, a fogyókúra, az edzés és a pozitív gondolatok időszaka...és a Veganuáré! Csakis vegán ételekkel készültünk az év első hónapjára, minden napra eggyel!
NosaltyA mai napra bebiztosítunk titeket csupa laktató, húst viszont nem tartalmazó étekkel. Fincsik, kreatívak, ötleteljetek és egyetek velünk!
NosaltyNagy Adri már egy éve nagyon odafigyel az étkezésre, nagyjából fél éve pedig húst nem, legfeljebb halat fogyaszt. Az életmódváltásnak nemcsak egészségügyi okai vannak, az énekesnő most részletesen mesélt arról, hogyan és miért változott meg étrendje.
NosaltyMindössze egyetlen, sertésből kinyert sejtre van szüksége egy holland cégnek ahhoz, hogy teljes értékű, bár nem vegán kolbászt és virslit állítson elő. Az új technológiának köszönhetően állatok leölése nélkül állítható elő élelmiszer, a gyártó azt is megmutatta, hogyan.
NosaltyZsenge, egészen nagyra is nőhet, mégis legtöbbször a levesekbe kerül csak, pedig akár az ebéd vagy vacsora főszereplőjeként is tekinthetünk rá. A karalábé a nyár egyik legfinomabb zöldsége, érdemes használni és kihasználni, hogy ennyire friss és finom darabokat találhatunk a boltokban és piacokon.
Szekeres DóraAz előző héten volt a húsmentes világnap, amelynek alkalmából már másodszor tartottunk húsmentes hetet. Húsbavágó kampányunk keretében megkérdeztünk titeket, az olvasókat, hogy mit gondoltok a húsmentességről. A válaszok minket is megleptek.
NosaltyA múlt héten a Húsbavágó kampányunk keretein belül száműztük a hússal kapcsolatos tartalmakat és recepteket, ennek ellenére – vagy éppen ezért – rendkívül izgalmas hetet tudhatunk magunk mögött: elárultuk, hogyan főzhetsz magyarosan hús nélkül is, csupán két hozzávalóból készítettünk tortillát, és csodás sült szőlős szendviccsel vettük le a vendégeket a lábukról.
NosaltyCukkiniből sosem lehet eleget enni, mert egészen elérhető árban mozog, zsenge, friss, jól variálható, és semleges ízének hála szinte mindenbe illik. Mi most gyors, húsmentes tésztákba pakoltuk.
NosaltyAttól, hogy valaki nem eszik húst/halat, nem azt jelenti, hogy szegényes az étrendje. Sőt! Az éttermekben azonban rendre azt gondolják, elég a rántott zöldség és az olaszosnak titulált rizottó vagy tészta. De nem ezekben az éttermekben! 8 olyan helyet mutatunk, ahol kiváló vega opciókat is tartanak úgy, hogy alapjáraton nem vega vendéglátóhelyként üzemelnek, csupán haladnak a korral, törődnek a vendégek igényeivel, és a legváltozatosabb módon igyekeznek felépíteni a menüjüket.
NosaltyA főzelékekkel az a küldetésünk, hogy fiatal felnőtt korunkra átdolgozzuk magunkban a menzás rémemlékeket, és szívből megszeressük őket. Mutatunk pár finomságot, talán sikerül!
NosaltyNagyon laktató, sokszínű menüt ajánlunk mára az egyik legfinomabb krémlevessel, hamis bolognaival, aminél észre sem vesszük, hogy nincs benne hús, desszertként pedig édes epres morzsasütit tálalunk, ami megkoronázza a napot.
NosaltyA fővárosban, azon belül pedig Kőbányán kell keresni a Chinatown Budapest „éjszakai piacát”, ami már 10 éve kedves találkozóhelye a budapesti kínai közösségnek és az ázsiai ételek szerelmeseinek is. Mutatunk néhány húsmentes különlegességet, hogy legközelebb már tudj választani közülük!
NosaltyMinél szaftosabb, annál jobban csábít a brownie: ez a csupacsokoládés édesség egyszerűen ellenállhatatlan. Süssünk belőle dupla adagot, mert úgyis el fog fogyni.
NosaltyHa vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!
NosaltyAz utóbbi években már hozzászokhattunk ahhoz, hogy az éghajlatváltozás miatt egyre több kedvenc élelmiszerünk kerül veszélybe. Most úgy tűnik, hogy egy újabb termék tűnhet el a polcokról.
NosaltyÖtven éves kor fölött különösen érdemes odafigyelni ennek a vitaminnak a pótlására.
Köret és főétel egyben - ezerszer leírtuk már, de akkor is ez az egytálételek legfőbb sajátossága, semmi más. Plusz jó hír, hogy ezeket fél óra alatt összedobhatjuk!
Ezen a héten egy kicsit megemeltük a tétet, ezúttal ugyanis arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismered ki magad a konyhai szakkifejezések között!