Mahi mahi filé

Mahi mahi filé

Leírás

A mahi mahi ragadozó halfajta, amely a trópusi, szubtrópusi vizekben él. 4-5 évig él és 7-13 kg között mozog a kifejlett példány átlagsúlya. A mahi mahi egy hawaii eredetű név. A mahi mahi a sporthorgászok egyik közkedvelt hala, miután kifogásához erő és ügyesség szükséges. A hal húsa a Karib-térségben, Japánban és Amerikában is rendkívül nagy népszerűségnek örvend, nemcsak azért, mert fehér húsa tömény, édeskés és zamatos, hanem azért is, mert magas fehérjetartalmának köszönhetően rendkívül tápláló. Súlyából adódóan egy mahi mahi hal több kiló húst jelent, általában megpucolva, kifilézve kerül a konyhába. Magyarországra többnyire fagyasztott állapotban érkezik. A mahi mahi filét süthetjük enyhén fűszerezve zöldségekkel, citromlével, grillezhetjük, illetve tömény húsának köszönhetően kitűnően használható rántott hal alapanyagaként is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben/mélyhűtőben.

0 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 2....

Földrajzi elhelyezkedéstől és kultúrától függően más és más zsiradékok határozzák meg egy nemzet konyhaidentitását. Ami nekünk a napraforgóolaj és az állati zsír, az az olaszoknak az olívaolaj, a franciáknak meg a vaj. Na de hogyan váljunk mestereivé az zsiradékok használatának? Négyrészes sorozatunk 2. fejezete következik.

Karsai Roni

További cikkek