Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Morzsás lazac

Morzsás lazac
Morzsás lazac
17 perc / előkészület: 5 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy rossz hír (tengerünk nincs), egy tény (halat viszont enni szeretnénk) és egy jó hír: egyre több minőségi fagyasztott hal kapható. Az Anova Gourmet márkájú vörös tonhal steak után most felfedeztem még egy mélyhűtött finomságot, ami nem más mint, a zsinórral fogott vadlazac, Alaszka jeges tengeréből (szó szerint idéztem a csomagolásról; egyébként a Youkon Wilder Lachs nevű osztrák cég forgalmazza). Hogy nem ámítás ez a csábítóan hangzó szlogen, onnan tudom, hogy megvettem, elkészítettem, megkóstoltam és nagyon bejött. Bátran ajánlom a halas kedvű Olvasóknak.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük légkeverésen 200 ºC-ra. A sajtot aprítógép segítségével pici darabokra vágjuk, hozzákeverjük a zsemlemorzsát és az apróra vágott petrezselymet.
  2. A lazacfiléket megkenjük olívaolajjal, megsózzuk és alufóliával bélelt tepsire helyezzük, a bőrös oldalával lefelé. A lazacokat beborítjuk a sajtos morzsával és 12 perc alatt megsütjük. Azonnal tálaljuk, zöld salátát vagy tepsis burgonyát kínálunk hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 34 141
elküldve: 5
receptkönyvben: 331
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hoborc
Hoborc Wed, 2015-12-16 20:33

A recept nagyon jól hangzik, valami hasonlót szerettem volna Karácsonyra. Ma az Auchanban 4750Ft volt a lazac kilója, a sajté pedig 3400. Mennyiséggel arányosítva is borzasztó drága. Azért elmentem, egyszer hátha...

b-n
b-n Tue, 2014-07-22 18:33

Két szót írok erre az ételre: nagyon finom!!!

Monamoni
Mona / Monamoni Mon, 2012-10-22 16:46

Lazacbol es lepenyhalbol is megsütöttem, kivalo recept, köszönet! (sajtbol ami epp akadt a hutoben, azt tettem ra)

szgigi1
szgigi1 Mon, 2011-12-12 23:04

Szia! Ezt a sajtot lehetne mással is helyettesíteni? Köszi, Ági

petra
Petra / petra Tue, 2011-12-13 21:38

Pl. Comté sajttal, de az is sajnos hasonló árban van, és kevés helyen beszerezhető.

Myazs
Myazs / Myazs Sun, 2010-11-07 22:09

Szia, szeretném megkérdezni, hogy hol lehet beszerezni ezt a halat? Köszönöm szépen.

311
vadlazac 600 g
gruyére sajt 30 g
zsemlemorzsa 3 ek
petrezselyem 0.5 csokor
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint