r
Nosalty Logó

Lazacropogós

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsuzsamama56
Lazacropogós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Lazachoz

Körethez

Összesen 1260 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Lazachoz

Körethez

Összesen 2521 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Lazachoz

Körethez

Összesen 176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20505.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    19499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    711 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2140 micro
Összesen 1260 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41010.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1283 mg
  • Nátrium
    38999 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    549 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    312 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1423 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1145 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4279 micro
Összesen 2521 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2871.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    2731 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Lazachoz

Körethez

Elkészítés

Lazachoz

  1. A lazacfiléket tisztítás után a bőrös oldalukkal lefelé egy sóval telt tálba, sóágyra helyezzük 2 órára érni. Erre azért van szükség, mert így a sütésnél finom, ropogós lesz a lazac bőre.
  2. A vajat felhevítjük, majd a sótól szárazra törölt halszeleteket belerakjuk, borsozzuk, és a bőrükkel lefelé elkezdjük a sütést. Szép, piros ropogósra sütjük, majd ezután fordítjuk át a másik felére, amit szintén megborsozunk, és 10 perc alatt készre sütjük. (Az oldalukra is fordítsuk sütés közben egy húscsipesz segítségével.
  3. Melegen tálaljuk párolt rizzsel és párolt zöldségekkel. (Én brokkolival kínáltam.)
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12040
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lazacropogós
Zsuzsamama56 322 recept

Így lehet ropogósra sütni a lazac bőrét, ezzel a módszerrel.

Hozzávalók

Lazachoz

Körethez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...