Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós, egyszerű, gyors, vajas-sajtos rudacskák

Omlós, egyszerű, gyors, vajas-sajtos rudacskák
Omlós, egyszerű, gyors, vajas-sajtos rudacskák
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem rajongtam gyerekkoromban a sós sütikért, ugyan nem is utáltam, de az édességet mindenképpen előnyben részesítettem.....viszont azóta eltelt egy "kis" idő :)….most az édes mellett a sós sütikért is rajongok....egy újabb, rém egyszerű, de annál finomabb sós sütike.....imádjuk.....ezt is.....talán ennél egyszerűbb nincs is....aki nem hiszi, elkészíti :)…..bármilyen alkalomra....vendégvárónak.....vagy csak úgy, mert megkívánjuk....érdemes dupla adaggal indítani :)…..gyorsan fogyó fajta :)…..

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a lisztet a sóval, sütőporral elkavarjuk, hozzáadjuk a vajat, kezünkkel gyúrjuk, nyomkodjuk, s annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól kezelhető, puha tésztát kapjunk, amely elválik a tál falától és a kezünktől is, végül a reszelt sajtot is beledolgozzuk. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit (majd 2 ilyen adag lesz, mindkettőt ebben sütjük).
  2. Bekapcsoljuk a sütőt 180 C fokra, alsó-felső állásban - előmelegítjük. A tésztát (nem kell pihentetni) körülbelül 38x27 cm nagyságú téglalap alakúra nyújtjuk. A sajtot lereszeljük - ami a tetejére kell -, a tojást pici sóval felverjük.
  3. A kinyújtott tésztát pizzavágóval (én ezzel szeleteltem), késsel vagy derelyevágóval tetszőleges nagyságú rudakra vágjuk. Bekenjük a felvert tojással, beszórjuk a reszelt sajttal.
  4. Így kevesebb sajt megy mellé, gyorsabb is ez a művelet! Ezt követően átrakjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd mehet az előmelegített sütőbe! 180 C fokon 10 percig sütjük, majd 200 C fokra felvesszük a fokot, s légkeveréssel szép pirosra sütjük 5 perc alatt. (Ha kisült az első tepsi, visszavesszük 180 C fokra!)
  5. Amikor megsült, kivesszük a tepsit, átrakjuk egy tálba a rudakat, s ebbe a tepsibe rakjuk a maradék tésztát, s ugyanúgy sütjük, mint az előző tepsi sütinket. Nekem épp elfogyott a sütőpapírom, ezért sütöttem így :)! Természetesen, előre kibélelhetünk 2 tepsit, én is így sütöm normál esetben! :) Ha el nem kapkodja a család, s van még mit egy tálra rakni :), akkor máris lehet szervírozni! Ha marad(na), lefedve tároljuk, hosszú ideig eláll(na)! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x28x3 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 235
össznézettség: 105 254
elküldve: 20
receptkönyvben: 216
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós aprósüti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kiritotakuya30
kiritotakuya30 Fri, 2020-06-26 16:43

Kedves Walaky!
Megsütöttem a sajtos rudakat a recepted alapján és finom lett, de. A kérdésem az lenne, hogy tuti 30dkg liszt kell bele?! Kénytelen voltam tenni még hozzá, mert az istennek sem akarta elengedni a kezem, nemhogy a tálat....kisebb agyi infarktus után végül jól sikerült, köszönöm! ^_^

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2020-06-27 09:23

Kedves "kiritotakutya30"!
Igen, egészen biztos! Rengetegen elkészítették már, s mindenkinek sikerült, ízlett! Igen, azt kell csinálni, amit csináltál, adni kell még ilyenkor hozzá egy kevés lisztet, de egyszerre csakis keveset! Az, hogy egyből olyan lesz, hogy nem ragad a kezedhez, a tálhoz, függ: a liszt minőségétől, a tojás nagyságától, tejföl minőségétől, s még sorolhatnám, tehát, ez nem a recept hibája! :)
Egyébként, nincs a receptkönyvedben az elkészített receptek között! :)
Az agyi infarktust elkerülheted, ha előbb gondolkozol - jó tanács!
Ha elkészítetted, örülök, hogy ízlett! :)

873
finomliszt 30 dkg
teavaj 25 dkg
1.5 teáskanál
sütőpor 1 teáskanál
tejföl 3 ek
trappista sajt 7 dkg
tojás 1 db
3 csipet
trappista sajt 5 dkg