r
Nosalty Logó

Szőlő szörp

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Szőlő szörp
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 634 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2535 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 169 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.9 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 634 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    647.6 g
  • Cukor
    641 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    845.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 2535 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 169 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kipréselt szőlőlét egy éjszakán át a hűtőben állni hagyjuk.
  2. Másnap a tiszta lét lemerjük és a cukorral együtt sziruppá főzzük a legnagyobb lángon 20-25 perc alatt.
  3. A jól elmosott üvegeket 5 percre mikróba tesszük. (Vigyázat forró lesz! Ajánlatos innentől konyhai fogókesztyűt használni.)
  4. Beletöltjük a szőlőlét.
  5. Rácsavarjuk a tetejüket, pár percre fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztban hűtjük ki. Nálam ez annyit tesz, hogy papírdobozba teszem és újságpapírral kitömöm az üresen maradt helyet .
  6. Hagyjuk kihűlni.
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 160
  • 7 napos nézettség: 947
  • Össznézettség: 73923
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 03.

Ajánló

Vízzel, vagy szódával (nekem ez utóbbival ízlik jobban) hígítva nagyon finom .

Receptkategóriák

Rém egyszerű és mégis... Soha nem jutott volna eszembe szörpöt készíteni a szőlőből, ha nem akad a kezembe Kugler Géza Budapesti szakácskönyv című könyve. Nagy kár lett volna érte. Sajnos az idei termés nem éppen a legjobbra sikeredett, kevés is, és hát nem a legédesebb. Én amúgy nem vagyok egy nagy borivó, de nagyon sajnálom a gazdákat a rengeteg hiábavaló munkáért ! Visszakanyarodva a szörphöz, a könyv szerint "igen kellemes ital, ( ezt megerősíthetem ) különösen ajánlott betegeknek láz ellen is".

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.