r
Nosalty Logó

Barackos-kakaós piskóta

Kiss Móni
Barackos-kakaós piskóta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

492
Kalória
16g
Fehérje
94.5g
Szénhidrát
10.1g
Zsír
165.8g
Víz
270.1g
Koleszterin
9.5g
Élelmi rost
40.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 492 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1959 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    165.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 492 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5775.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1184 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    2517 mg
  • Nátrium
    1416 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    378 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    663 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1399 micro
  • β-crypt
    383 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1658 micro
Összesen 1959 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojássárgájákat a cukorral és vaníliás cukorral alapossan kikeverjük.
  2. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá.
  3. A tojássárgájás masszához kanalazva hozzá adjuk a lisztet, majd a sütőport, és kikeverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatossan beleöntjük, majd lassan azzal is elkeverjük, hogy ne törjön meg.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük (TŰPRÓBA).
  5. Elkészítjük a krémet. A barackléhez hozzáadjuk a konzerv barack levet, ez kb. 1 liter lesz, ebben főzzük meg a vaníliás pudingot, ha valaki nem nagyon szereti a jó édeset, akkor a cukor elhagyható.
  6. A kihűlt piskótát kettévágjuk. A barackot apró kockákra feldaraboljuk, és a felét a piskóta közepébe szórjuk, majd jön a puding 2/3-ad része rá. Majd rátesszük a tetejét, erre rászórjuk a maradék barackdarabokat, majd a maradék puding jön.
  7. A kakaót némi vízzel kikeverjük, hogy egy sűrű masszánk legyen, és ha kissé meghűlt a puding a piskótán, akkor ráöntjük. Hűlés után tálalható. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Vendégek jöttek hozzánk, és a kislányuk tejcukor érzékeny, ezért próbáltam egy ilyen sütit csinálni, aminek szerencsére sikere lett!

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...