Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bonbonetti kuglóf

Bonbonetti kuglóf
Bonbonetti kuglóf
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első kuglófsütésén is túlestem. Nem volt a dolog aggodalomtól mentes, de nagyon szép lett a végeredmény. Sajnos sütés közben jöttem rá, hogy nekem majd' 1 literrel kisebb a kuglófsütőm, de a púpos aljat levágtam, és semmit nem sejtettek belőle a vendégek. Legalább megkóstolhattuk az érkezésük előtt a sütit. Természetesen nem jött ki elsőre a kuglóf a formából. Szépen körülszúrkáltam saslikpálcával, és egy hideg vízbe áztatott törlőkendőbe bugyoláltam a formát. A fém ügyesen összement, és elvált a kuglófom a formától. Ez egy nagyon jó konyhai trükk.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az étcsokoládét forgácsokra, apró darabokra vágjuk. A Bonbonetti rudakat felezzük. Tegyünk félre néhányat a díszítéshez.
  2. A margarint kikeverjük a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásokat egyenként hozzáadjuk a margarinos masszához.
  3. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, összekeverjük, majd apránként a tejjel kísérve hozzáadjuk a margarinos masszához.
  4. Legvégül mindehhez hozzákeverjük óvatosan a csokiforgácsot és az ostyarudakat. Esetleg mogyorót is adhatunk még a tésztához.
  5. A sütőt előmelegítjük közepes hőmérsékletre.
  6. A mogyorót ledaráljuk.
  7. A kuglófsütő formát mindenütt alaposan kivajazzuk, és a vajas felületet bevonjuk a darált mogyoróval. A tésztát óvatosan belekanalazzuk a formába. A teli formát meglapogatjuk, az alját megütögetjük, hogy egyenletes legyen mindenhol a tészta mennyisége.
  8. Megsütjük a süteményt.
  9. A kisült tésztát a formával együtt kihűtjük. Legvégül rácsra borítjuk.
  10. Vízgőz fölött olajon elkészítjük a bevonó csokoládét. Ezzel bevonjuk. Darált mogyoróval szórjuk meg a csokit. Az ostyrudakkal díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 342
elküldve: 1
receptkönyvben: 102
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyorós kuglóf, mogyorós-csokoládés kuglóf, ostyarudas kuglóf

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1453
nápolyi 20 dkg
étcsokoládé 10 dkg
finomliszt 50 dkg
cukor 17 dkg
margarin 25 dkg
tojás 5 db
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tej 4 dl
1 csipet
törökmogyoró 20 dkg
tortabevonó 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek