r
Nosalty Logó

Levendulás eperlekvár

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
La fée de cuisine
Levendulás eperlekvár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 0% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1685 kcal
  • 0% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 0% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.1 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 421 kcal
  • 0% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.2 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1282.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    829 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 1685 kcal
  • 0% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először az epret jól megmossuk, lecsumázzuk, majd lecsepegtetjük.
  2. Ezt követően egy jó nagy lábosba tesszük a cukorral együtt. Lassú tűzön elkezdjük melegíteni, amikor már levet kezd ereszteni, kézi mixerrel összeturmixoljuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a dzsemfixet és a levendulavirágokat is. Állandó keverés mellett, lassú tűzön felforraljuk.
  3. A lekvárunkat alaposan kimosott és kiszárított csavaros üvegekbe töltjük.
  4. 10 percig a lekvárral töltött üvegeket a fejükre állítjuk, ezáltal vákuum keletkezik, így légmentesen záródik.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8432
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 25.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Levendulamániás vagyok, amibe lehet, beleteszem. Az eperrel -véleményem szerint- csodás íz- és illatkompozíciót alkot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek