Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulaszörp ahogy csiganyuci készíti

Levendulaszörp ahogy csiganyuci készíti
Levendulaszörp ahogy csiganyuci készíti
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Levendula fesztiválon jártunk, ahol sikerült megkóstolnom a levendulaszörpöt... beleszerettem.:) "Szedd magad levendula" akció keretében sikeresen bezsákoltam levendulából. Alig vártam, hogy megszáradjon, és már neki is láttam a szörp gyártásnak.:)

hozzávalók / 10 adag

  • 1 l víz
  • 1/2 kg barna nádcukor
  • 1/2 kg méz
  • 1 citrom héja és leve
  • 1 tk citromsav
  • 30 g szárított levendulavirág

ajánlat

Süteményekhez, fagyihoz is kiváló. A visszamaradt cukormázas levendulavirágot kiszárítva szintén felhasználhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mézből, cukorból és vízből szirupot főzünk.
  2. A szirupba beletesszük a levendulavirágot és a citromhéjat, majd összeforraljuk néhány percig.
  3. Végül hozzá adjuk a citrom levét és a citromsavat, majd letakarva egy éjszakán át állni hagyjuk.
  4. Másnap leszűrjük, és újra felforraljuk. Forrón, kifőzött üvegekbe töltjük, és jól lezárjuk, majd dunsztba tesszük.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 58
össznézettség: 12 757
elküldve: 6
receptkönyvben: 142
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

csiganyuci

Mióta szakács: 2012.07.29.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: ital
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

levendulás szörp, levendula szörp, házi szörp levendulavirágból

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Celicity
Celicity Tue, 2016-07-12 11:00

Szia!
Meddig áll így el a szörp? Szeretnék szörpöket készíteni, de eritrittel vagy nyírfacukorral és hagyományos tartósítószer nélkül... (az aszkorbinsav nem ördögtől való...)
Köszi

csiganyuci
csiganyuci / csiganyuci Tue, 2016-07-12 15:32

Szia! Az aszkorbin sav egy szintetikus tartósítószer ezért én nem használom. Megelégszek a citromsav, a citrom és a száraz dunszt tartósító hatásával. Így is felbontás nélkül nagyon sokáig eláll, felbontás után pedig hűtőben tárolom. De ha te szeretnéd aszkorbinsavval tartósítani természetesen nyugodtan megteheted.

csiganyuci
csiganyuci / csiganyuci Tue, 2013-07-02 21:05

Szia! Hát Tihanyban volt, de úgy tudom csak a múlt héten volt. De tudsz venni szárított levendulát Tihanyban több helyen is, de a Levendulaházban biztos, de szerintem drogériákban is lehet kapni. Ja és neten is lehet rendelni.