Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halkrém Moldevittől

Halkrém Moldevittől
Halkrém Moldevittől
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor ovis voltam, nagyon rossz evő hírében álltam. Amolyan óvónénik réme, ha kajáról volt szó. Egyszer viszont halkrémes kenyér volt a tízórai, amiből a szokásos negyed szelet kenyér helyett egy egész karéjjal megbirkóztam, mert olyan finom volt, hogy nem lehetett abbahagyni.

Azóta Édesanyám tökéletesítgette a receptet, ami a mai napig nagy szerelem, és külföldön élve is bármikor elkészíthetem... Ez pedig a tökéletes halkrémes kenyér!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Én nagyon szeretek a halkrémes kenyér tetejére zöld olívabogyót és/vagy friss lila hagymát tenni. Érdemes kipróbálni ;)

Vigyázat! A sót felejtsük el, a hal önmagában is tartalmazza a krémhez szükséges só mennyiséget.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pácolt füstölt hal bőrét lehúzzuk, és a robotgépbe darabolva tesszük (elég száraz hús ez, így könnyebben lesz krémes).
  2. A haldarabok mellé tesszük a sajtkrémet is. Megszórjuk a borssal és a fokhagymapéppel, majd nyakon öntjük a fél (kis) citrom levével.
  3. Az egészet addig turmixoljuk, míg sűrű krémet nem kapunk (érdemes nem rusztikusra hagyni, mert az esetleges szálka maradványok a turmixolással megsemmisülnek).
  4. Friss, ropogós kenyérrel, baguettel vagy pirítóssal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 877
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Moldevit

Mióta szakács: 2015.07.12.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós krémek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

makrélakrém, halas sajtkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

330
füstölt hal 25 dkg
tömlős krémsajt 20 dkg
fekete bors 1 kávéskanál
fokhagyma 1 gerezd
citromlé 0.5 citromból nyert