r
Nosalty Logó

Cici torta főzött csokoládékrémmel töltve

Iluska
Cici torta főzött csokoládékrémmel töltve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

tészta

főzött csokoládékrém

tetejére

összeállítás

1494
Kalória
23.8g
Fehérje
193.9g
Szénhidrát
69.4g
Zsír
71.3g
Víz
397.7g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
139.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

főzött csokoládékrém

tetejére

összeállítás

Összesen 1494 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

főzött csokoládékrém

tetejére

összeállítás

Összesen 10462 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

főzött csokoládékrém

tetejére

összeállítás

Összesen 344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    69.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1327.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    193.9 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 1494 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.3 g

Zsír

  • Összesen
    485.7 g
  • Telített zsírsav
    284 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2784 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9291 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    2102 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    3463 mg
  • Nátrium
    2887 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1357.4 g
  • Cukor
    975 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    498.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3856 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    1554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3794 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2579 micro
Összesen 10462 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 344 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A tojássárgákat a porcukorral kikeverjük. Hozzámérjük a tejet, majd az olvasztott vajat. Simára keverjük. A sütőport a liszttel keverjük, és a sóval habbá vert tojásfehérjével váltakozva, óvatosan a tojássárgájás részhez keverjük.
  2. Sütőpapírral bélelünk egy 36x25 cm-es tepsit, és kettő, 9-10 cm-es fém formát. A masszából öntünk mind a két formába, félig. A maradékot a nagyobb téglalap tepsibe öntjük.
  3. 190 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végzünk! Kihűtjük.

főzött csokoládékrém

  1. A tojást a liszttel kikeverjük.
  2. A tejet melegedni tesszük, és mikor majdnem felforr, hozzákeverjük a tojásos lisztet, és az előre elkészített gőz fölött folytatjuk a keverést.
  3. Belekockázzuk a 2 tábla csokoládét. A porcukrot kikeverjük a lágy vajjal.
  4. A teljesen kihűlt krémhez adjuk a porcukorral kikevert vajat.

tetejére

  1. Fondant-ot színezzük. Kinyújtjuk, kevés étkezési keményítővel beszórt deszkán.

összeállítás

  1. Ha kihűlt a piskóta, levágjuk formára a nyaknál és a csípőnél, majd lapjában kettévágjuk a nagy lapot és a két gömb formát is. Megkenjük a csokikrémmel, ráhelyezzük a felső lapokat, gömb formákat. Összeillesztjük, és a két cicit betesszük a helyére.
  2. Vékonyan átkenjük a porcukros vajjal. Színezzük tetszőlegesen a fondant-ot, és ráillesszük a dresszt a testre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 80 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szeretett férjemnek készítettem születésnapjára. A díszítés egyedi, én találtam ki. Nagyon boldog volt, mikor átadtam neki!! :-)))

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek