Nosalty Logó

Hagymás csirkemáj szívvel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
shanks
Hagymás csirkemáj szívvel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 832 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1663 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 158 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1552.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    880 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    373 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    8588 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1523 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8565 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 832 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    123.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2036 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3105 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1759 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    746.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    17177 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    87 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3047 micro
  • Kolin:
    1027 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17130 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 1663 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1637 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1633 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    19 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 158 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat egy kisebb edényben felolvasztjuk. Közben a májat (meg a szívet) egy hőálló tálban szétterítjük.
  2. A felolvasztott vajat rácsorgatjuk a szétterített májra. Ezután sózzuk-borsozzuk, rászórjuk a majorannát és az ételízesítőt is. A felaprított bacont is rátesszük a májszeletekre.
  3. A hagymákat karikákra vágjuk, és rárakjuk a májra úgy, hogy a karikák teljesen befedjék a májat.
  4. Sütőben, fedő nélkül 30 percig sütjük. Közben egyszer kivesszük, és a sütés közben keletkezett levével meglocsolgatjuk a hagymákat.
  5. Zöldséggel, krokettel vagy krumplipürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 7983
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

shanks 3 recept

Gyerekkoromban szüleim gyakran készítették ezt az ételt, de én nagyon sokáig csak a szíveket ettem ki belőle. :) Felnőtt fejjel most már a májat is lelkesen fogyasztom. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető ebéd, vacsora lehet. Aki ódzkodik a szívtől, természetesen kihagyhatja a sajátjából. 

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.