9 zöldfűszeres finomság húsvétra, a sárgatúrótól a sajtos párnáig

Fetás párnácskát, gerslirizottót, sárgatúrót, palóclevest, juhtúrókrémet is mutatunk, melyekbe mind-mind került valamiféle friss zöldfűszer, ettől pedig kirobbanóan zsengék és tavasziasak, sőt, húsvétra is beillenek.

A zöldfűszerek eszméletlen csodálatos dolgok, hiszen amellett, hogy többek közt a tavaszi fogások elengedhetetlen szereplői, egészen könnyen megtermeszthetőek otthon is, nem drágák, irtó finomak, zsengék, sokfélék, és egsézségesek, gyomorkímélők! Tegyük őket húsvétra is kiválóan beillő, tavaszias ételekbe:

  1. 1.

    Zöldfűszeres sárgatúró

  2. 2.

    Zöldfűszeres gerslivel és pulykával töltött karalábé sóskamártással

  3. 3.

    Zöldfűszeres-fetás párnácskák

  4. 4.

    Zöldfűszeres palócleves

  5. 5.

    Hajdinás kölesfasírt zöldfűszeres mártogatóssal

  6. 6.

    Tavaszi zöldfűszeres gerslirizottó

  7. 7.

    Zöldfűszeres túrós fonat

  8. 8.

    "Illatos"-zöldfűszeres juhtúrókrém

  9. 9.

    Medvehagymás burgonyagombóc

Még több tavaszi recept itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek