7 nap, 7 étel – Kirobbanóan tavaszi (és gyors!) fogások laktatnak

Most már tényleg nyakig ülünk a tavaszban, mellette persze a teendőkben is. Ez pedig csak egy dolgot jelenthet: gyors, de ízes főzést, idényzöldséges jóllakást, príma recepteket.

Hamarosan teljesen zöldbe borulnak a fák, rajtuk madarak csicseregnek, csendes esők szitálnak alá az égből: idilli kép, nem igaz? Ha ezzel szemben a hetünk tele van rohanással, elintézendő ügyekkel, és nulla percünk marad a főzésre, ne csüggedjünk. Könnyen ugyanolyan energikusak lehetünk majd, mint a tavaszi természet – csak együk tele magunkat az alábbi gyors ebédekkel, és minden menni fog!

HÉTFŐ

Tökéletes finomfőzelék

A finomfőzelék receptjéért kattints a képre!

A klasszikus, a kihagyhatatlan, a mindig jóleső: bizony, hétfőn finomfőzeléket falatozunk. Azok is készüljenek fel az ízorgiára, akik nem rajongói a (sokszor félreértett) zöldséges egytálnak – ez a verzió ugyanis még a szkeptikusokat is meggyőzi.

KEDD

Hummuszos tészta sült paradicsommal és olajbogyóval

A hummuszos tészta receptjéért kattints a képre!

A hummuszt gyakran kenjük kenyérre, de vajon kóstoltuk-e már tésztával és sült zöldségekkel összeforgatva? Ha a válaszunk nem, meg is van a keddi ebédünk: hummuszos tésztával fogunk jóllakni!

SZERDA

Amouk - a khmer sárga curry

A sárga curry receptjéért kattints a képre!

Az indiai konyha mindig képes meglepni: ízeivel, kombinációival, egyszerű nagyszerűségével. Mindezeket egy tálban elcsíphetjük, ha szerdán megfőzzük ezt a gyors sárga curryt. A karfiol és az édesburgonya közreműködésével készül, és nagyon-nagyon laktató.

CSÜTÖRTÖK

Kecskesajtos-medvehagymás tarhonyarizottó

A tarhonyarizottó receptjéért kattints a képre!

A meglepetéseknek még nincs vége: bizony, ezen a héten egy újabb érdekességet is megkóstolhatunk. Főzzünk szaftos rizottót az aprószemű tarhonyából – ha eddig csak köretként vagy levesbetétként kóstoltuk, épp itt az ideje, hogy új köntöst adjunk rá.

PÉNTEK

Medvehagymás krumplikrémleves Gizi konyhájából

A medvehagymás krumplikrémleves receptjéért kattints a képre!

Ha pedig maradna az előző napi főzésből némi medvehagyma, rittyentsünk péntekre egy fazék krumplikrémlevest. Zöldre színezik, és pikánsra ízesítik a hagymalevelek, a burgonyától pedig igazán kiadós lesz.

SZOMBAT

Illatos-omlós csirkemellcsíkok

Az illatos-omlós csirke receptjéért kattints a képre!

A bundás húsok közül a lehető leggyorsabban elkészíthetőt találhatjuk itt most: a méltán híres illatos-omlós csirkét. Tálaljuk egy nagy kupac rizzsel, és ámuljunk el rajta, házilag elkészítve mennyivel finomabb, mint a kínai büfében.

VASÁRNAP

Zöldfűszeres töltött karalábé

A töltött karalábé receptjéért kattints a képre!

Mintha már egy kicsit a nyárral kacérkodna ez a fogás, de nem, ezért még nem teljesen – hiszen tavasszal is büszkén megállja a helyét: aromás hússal töltve, zöldfűszeres köpenyében, szaftosan járul a tálra.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes recept vár itt:

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – A csodás május 31 receptje, ami csak...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most májusi, tavaszi és napfényes fogások következnek, méghozzá sok-sok friss alapanyagból. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

Nosalty

További cikkek