4 profi tipp, hogy az egészben sült csirkéd 20 percen belül elkészüljön

Egy séf tanácsai következnek, amelyeknek hála húsz percen belül az asztalra kerülhet a sütőből frissen kivett friss, sült, egész csirke.

Hihetetlennek hangzik, de az Epicurious cikke szerint teljes mértékben működik Ned Baldwin séf trükkje arra, hogy kerülhet az asztalra a friss, gőzölgő, ropogós sült csirke egészben, mindössze 18 perc sütési idő után!

Ezentúl nem kell elősütni (mint ahogy sok étteremben csinálják, hogy kvázi kétszer sütik a csirkét), és nem kell órákat sem várni az egészben sült csirkére : pár taktikát betartva te is felpörgetheted az eseményeket, mondjuk is, mik a trükkök:

Szépen kiterül, ha kifilézed!

1.) KIS MÉRETŰ CSIRKÉT VÁLASSZ!

Bizony, ezen áll vagy bukik az egész: és igen, ehhez sanszos, hogy szuperfinom húsú, boldog, házi csirkére lesz szükséged, nem az átlagos boltira, mert az bizony nem sül át ennyi idő alatt. És nem is annyira finom. Szóval irány a háztáji piac vagy a nagyobb piacok tényleg minőségi hentese - nálunk a Fény utcán például van ilyen.

A séf tanácsa a következő: 1 -1,5 kilós madarat válasszunk! Ha nagyobbat sikerül vennünk, akkor természetesen hosszabb sütési idővel kell kalkulálnunk.

2.) CSONTOZZ! FILÉZZ!

Az a másik, ami buktató lehet, ha úgy ahogy van, egészben tolod sütőbe a csirkét. Bizony, amennyire lehet, el kell távolítani a csontokat, a gerincet mindenképpen, hogy szépen kiterüljön, és ropogósra süljön. Ezen felül ajánlott a mell- és bordacsontokat is kiszedni - ha ezt nem teszed meg, minimum 30 perces sütési időre számíthatsz. (Bár ez sem tragédia...)

3.) LEGYEN FORRÓ A SÜTŐD!

Melegítsd elő a sütőd ~ 200 fokra, legalább fél órával a sütés megkezdése előtt! Vedd ki a sütőrácsot a sütőből, semmire nem lesz szükséged, mivel tulajdonképpen a sütő legaljára, közvetlenül a tűz fölé fogjuk tenni a bőrével lefele fordított csirkét tepsistül, mert itt a legforróbb a hangulat, és Így lesz a legropogósabb is a végeredmény.

Bőrével lefelé süsd! (fotó: Epicurious/Joseph De Leo, Styling: Lillian Chou)

4.) NE SPÓROLJ A SÓVAL!

Legalább két órával a sütés előtt sózd be a húst, de a legjobb, ha 24 órával számolsz. A séf tanácsa a következő: egy a csontozás előtt 1-1,5 kilós csirkénél körülbelül 12-15 gramm sóval számolj!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ha kedvet kaptál a hússütéshez:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...