Top 3 hét szakácsa 2012-ben

A hét szakácsa rovat tavaly új köntöst kapott - a választott szakács elárul magáról néhány kulisszatitkot. Lássuk, kik voltak a kedvenceitek tavaly!

1. Klivi

A 2012-es év kedvence a hét szakácsak rovatban Klivi volt. Csodálatos fényképei és ötletes süteményei sokatok kedvencévé tette. Nagy konyhai tapasztalata van, saját családjának nap-mint nap főz munka mellett. Szerinte abból válik jó szakácsa, akinek szerethető konyhai emlékei vannak egészen kicsi korától kezdve.

2012 legnépszerűbb haztartástan tippje >>

2. Klári

Klári szinte alapítónak számít a Nosalty-n, hiszen amajdnem kezdetektől velünk van. Alapvetően a sütést kedveli a konyhai foglalatosságok közül, klasszikus receptjeiből százak tanultak sütni - pedig úgy ment férjhez, hogy a teán és a pirított grízen kívül semmit sem tudott készíteni. Ma ő készíti a nagyobb családi ünnepekre a bonyolultabb, macerásabb sütiket - mi pedig nem tagadhatjuk le, hogy irigykedünk.

2012 legnépszerűbb gasztrobloggerei >>

3. Csiki Piroska

Piroska ma már boldog nyugdíjasként főz finomságokat az unokáinak, pedig volt idő, mikor nehezebb volt kreatívnak lenni a konyhában - a '80-as évek Romániájában az alapanyag beszerzése is sokszor jelentett gondot. Piroska tele van humorral - játékos receptjei árulkodnak arról, hogy igazán kreatív szakáccsal van dolgunk. Sőt, azt is neki köszönhetjük, hogy tudjuk, milyen a székely sushi!

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek