r
Nosalty Logó

Piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Klári
Piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A töltéshez

A tálaláshoz

Összesen 380 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A töltéshez

A tálaláshoz

Összesen 2280 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A töltéshez

A tálaláshoz

Összesen 245 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 380 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1753.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.9 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1478 micro
Összesen 2280 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig géppel (habverő részével) keverjük.
  2. A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához. Végül a reszelt citromhéjat is hozzákeverjük a tésztához.
  3. A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük, 20 perccel a sütés előtt.
  4. A sütőpapírral bélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük és mérsékeljük a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével még tovább csökkentjük a sütési hőt, 175 fokra. Így pedig 10 percig sütjük (tűpróba!).
  5. A kész piskótát tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt a tetejéről lehúzzuk, a konyharuhával együtt feltekerjük. A feltekerést háromszor-négyszer megismételjük egymás után, hogy ne törjön a tészta. Feltekerve, rácsra téve hagyjuk a piskótát kihűlni.
  6. A kihűlt piskótát a konyaruhából kitekerjük, a belsejét megkenjük a lekvárral, föltekerjük, szitával meghintjük porcukorral és tálra tesszük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 150 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 192
  • Össznézettség: 523207
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha fokozni szeretnénk a látványt és az ízeket, bevonhatjuk a tekercset csokimázzal. Természetesen ízlés szerint bármilyen krémmel, vagy lekvárral megtölthetjük a piskótát. Én most sárgabarack lekvárral készítettem.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Tökéletes recept, tökéletes piskótatekercs.

Törölt felhasználó

Én olyan szerencsével jártam, hogy megtaláltam ezt a receptet. Már kész is volt a tészta, de azt elfelejtették mondani, hogy nincs gáz! Biztos nagyon finom.

Törölt felhasználó

Szerintem is jó ez a recept,elsöre sikerült!

Törölt felhasználó

Végre találtam egy tökéletes piskótatekercs receptet.Köszönöm,én tejszínes túróval töltöttem meg.

Klári

Örülök, hogy bevált a recept,köszönöm az elismeréseteket. A tejszines túróval töltött változatot én is kipróbálnám, légy szives leírni a töltelék receptjét. Köszi: Klári

Törölt felhasználó

Szia Klári ! Az én receptem nagyon egyszer?, 2 dcl hulala tejszín, 25 dkg túró,cukor ízlés szerint,én cukor nélkül készítem,a tejszin édessége nekem pont elég. Zsuzsa

Törölt felhasználó

Tényleg nem törik el így a tészta???

Klári

Kedves Galagonyababa! Valóban nem törik el a tészta, csak arra kell vigyázni, hogy ne túl szorosan tekerd. Üdvözlettel: Klári

Törölt felhasználó

Én is megsütöttem a piskótát, de állandóan úgy rátapad a piskota teteje, hogy leszedi a piskota tetejét és ráragad a süt?papírra.Mit csináljak, hogy ne ragadjon rá a pikóta teteje?

Törölt felhasználó

Kukába való recept

Törölt felhasználó

Kedves Titkárn?! Nem kell innen f?znöd/sütnöd, szerintem maradj a gépelésnél...

Törölt felhasználó

Kedves.kriszti.mindenki.nemlehet.olyan.ügyes.?-legalább.megprobálta.CSÁÁ.

Törölt felhasználó

Senkit nem akarok megsérteni, de f?keént egy hölgyet nem. Kiderült, hogy fiú vagyok, ami nem zárja k, hogy szeretek sütni-f?zni (ez tuóbbit, csak ha muszáj). Anyám gyakorlatából tudom, aki sajnos már tíz éve nem él köztünk, mennyire fontos, hogy valami mib?l készül. Nem mindegy, ki gyártotta a lisztet, nem mindegy, hogy a tojás kacsától, tyúktól, vagy fürjt?l származik, és az sem mindegy, hogy a cukor apró, vagy nagyszem?. A recept feltételezi, hogy a sütemény elkövet?jének van némi fogalma az összetev?kr?l, és nem litániát ír azokról. Sajna gyakorlatból tudom, hogy általában titkárn?kre jellemz?, hogy ami els? nekifutásra nem m?ködik, az már kukába való. Nekem is els?re sikerült, aztán a következ? kisérletek egyre rosszabbak voltak. Persze, tudom az okot, hiszen ismerem a módosításokat. Kukázás (esetleg sért?dés) el?tt inkább, kedves titkárn?, gondolja végig, mi lehet az elkövetett hiba. Pl: liszt és cukor állaga, finomsága, tojás mérete, esetleg a technológiai id?, vagy a sütés h?mérséklete... És, ha ez megnyugtatja, az els? adagomat a cukrász lányom, aki nem tegnap szabadult az iskolából országos ipari-tanuló versenyen, megdícsérte.

Törölt felhasználó

Kedves Kebab! Még azon melegében fordítsd fejjel lefelé a tepsivel a tésztát, a tepsi alját hideg vizes ronggyal törölgesd, ígyalatta a tészta megizzad egy kissé, és a papírt szépen lassan le tudod húzni. Legalább is a nagymamámnak mindig sikerült e módon.

Törölt felhasználó

Szia, rosszul fogalmaztam. Pontosan leírom. Megsütöttem zsírpapírban a piskotát.Idáig rendben. Utána kiborítom és szépen lehúzom a zsírpaírt a piskota aljáról. Ezután újra visszafordítom és most jön a baj, mivel tekercs egy másik zsírpapírba feltekerem. Egy kis id? mulva szeretném lekvárral megtölteni, de amikor leakarom tekerni a piskota teteje ráragad a zsírpapírra.Szóval a piskota maradványt kanállal kell lekaparni.Hogy tudom ezt elkerülni? Mit csinálok rosszúl? Köszönöm a segítséget.

Petra

Kedves Titkárn?, Már többször ettem a fenti piskótatekercsb?l, Klári készítésében, a fenti recept alapján: isteni finom volt mindannyiszor! Ha nem sikerült jól a süti, valamit elronthattál, Klári pedig biztosan szívesen segítene megtalálni az okát. Nem utolsó sorban jó lenne megtudni véleményed okát is. Üdvözlettel: Petra

Törölt felhasználó

Nagyon jo! mint a mamam receptje , bocs nincs HU bill)-em) ha nem nehez told meg a receptet tepsi merettel GyK En sosem leszek ilyen jo szaki, csoda receptek, szeretem a pontossagodat. Nekem is sikerul jokat sutni, de az ismetles altalaban mar nem uggyanaz, mert nem jegyzem fel a tapasztalatokat. szeretettel Bora

Törölt felhasználó

Nagyon kíváncsi vagyok erre a receptre. Holnap meg is próbálom, remélem sikerülni fog, és olyan pozitív véleményt tudok majd írni, mint ez el?ttem szólók.

zsubog1125

Nagyon örülök, végre egy sikerült piskótatekercset tudtam csinálni! pedig féltem kicsit amiért egybe lett kikeverve a tojás. Nagyon jó, köszi

Klári

Kedves Kebab! Süt?papírral kell kibélelni a tepsit. Én úgy szoktam csinálni, hogy a tepsib?l egy konyharuhára csúsztatom és a két csücskénl megfogom és megfordítom egy hirtelen mozdulattal, majd vizes ecsettel megkenem a süt?papírt és azután húzom le a piskótáról. Ezután már nem kell megfodítani a piskótát, a konyharuha szélét ráhajtom és feltekerem a konyharuhával együtt. Mint a leírásban is írtam a tekergetést 2-szer , 3-szor megismétlem ( ki- be), hogy ne legyen törékeny, így nem ragad oda a teteje. Remélem tudtam segíteni, ha még van kérdésed nyugodtan érdekl?dj. Üdvözlettel:Klári

Klári

Kedves Bora! A tepsi mérete: 38x31x3 cm. További jó sütést-f?zést, biztos jó szakács leszel csak gyakorolni kell. Szeretettel: Klári

Törölt felhasználó

Szia Klári, én konyharuhába is tekertem a pikotát, de a végén csak az lett, hogy be kellett áztatni a konyharuhát, mert ráragadt a pikótatészta.Mit csináltam rosszúl? Köszönöm a segítségedet.

Hozzávalók

A piskótához

A töltéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk