Top 13 észbontó süti cukkiniből

Cukkiniből készíthetünk lecsót, krémlevest, töltött csónakot, rakott egytálételt. És süteményeket. Bizony! Mégpedig csodás, "nem-is-hinnénk" süteményeket!

Elsőre furcsán hangzik: cukkinit a süteménybe? Pedig zseniális ötlet. Miért is?

Egyrészt, a cukkini semleges íze miatt nem fogja dominálni az ízeket. Nedvességtartalma miatt viszont garantáltan puha, szaftos sütemény lesz az eredmény, elfelejthetjük a fojtós, száraz tésztákat. Ráadásul, és erre aztán tényleg senki nem szokott gondolni, ha teszünk cukkinit a süteménybe, észrevétlenül növelhetjük annak értékes élelmi rosttartalmát. (És bár nem szeretem alapvetően a "zöldség-bújtatást", ebben a formában nagy valószínűséggel a gyerekek is simán megeszik ezt a zöldséget.)

Összegyűjtöttem most 13 cukkinis sütemény receptet (soha nem gondoltam volna, hogy még kakaós csigába is mehet!), válasszatok közülük, de ha nem elég ez a kínálat, nézzetek körül további cukkinis sütemény receptjeink között is!

Olvastad már?

Elegendő rostot eszel?

  1. 1.

    Túrókrémes mini csokoládétorta az erdő gyümölcseivel

  2. 2.

    Paleo muffin Timce konyhájából

  3. 3.

    Cukkinis-diós sütemény diétásan

  4. 4.

    Cukkinis-mákos szelet Pussycattől

  5. 5.

    Cukkinis sütemény

  6. 6.

    Villámgyors cukkini süti Évi babától

  7. 7.

    Fahéjas-cukkinis kocka

  8. 8.

    Cukkinis-gyümölcsös süti

  9. 9.

    Egyszerű cukkinis-mákos süti cukor és tojás nélkül

  10. 10.

    Mákos cukkinikocka citrommázzal

  11. 11.

    Meggyes cukkinis mákos lepény

  12. 12.

    Cukkinis kakaós csiga

  13. 13.

    Cukkinis-csokis süti málnakrémmel

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Tele van a szervezetünk is műanyaggal, ezeket a bajokat hozhatja...

Ma már szinte mindenben találnak műanyagot a kutatók, az élelmiszerektől kezdve a földben, az állatok szervezetében és természetesen az emberben is egyre több mikroműanyag található. Arról, mennyire veszélyesek ezek az apró, sokszor szabad szemmel nem is látható darabok, részletesen és közérthetően beszélt Jurecska Laura, környezetkémikus.

Nosalty

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.