Ilyen – és így készül – a tökéletes, pufira töltött csirkecomb

Az egyik igazi családi klasszikus, amiről sokaknak a nagymamánál elköltött ebédek jutnak eszébe. Körülményesnek tűnik, pedig valójában egy-két szabályt betartva egy könnyen elkészíthető, mutatós, rendkívül finom és akár ünnepekkor is kínálható finomságról van szó. – Így készül a legfinomabb töltött csirkecomb.

A töltött csirke egy viszonylag gyakran készített finomság a hazai konyhában, ám a töltött csirkecomb, azaz csak a combok megtöltése mintha sokaknak egy nehezebben kivitelezhető feladatnak tűnne. Pedig egyáltalán nem nehéz elkészíteni, cserébe nagyon finom ételről van szó.

Milyen csirkéből a legjobb a töltött csirkecomb?

Ahogy minden húsfélénél, úgy a csirke esetében is fontos szempont, hogy tényleg jó minőségű legyen, és mivel finom és laktató töltelékkel töltjük meg, így kiadósabb is lesz, tehát megéri beruházni a minőségi, kapirgálós csirkére. A combok minden esetben legyenek bőrösek, hiszen a bőr alá töltjük be a tölteléket, és arra is figyeljünk, hogy egész combot válasszunk, azaz a csirke felső és alsó combrésze ne legyen elválasztva egymástól.

Hova töltsük?

A hús előkészítésénél arra kell figyelnünk, hogy úgy válasszuk el a csirke bőrét a hústól, hogy az sehol se szakadjon meg, a ruganyos bőrt a legkönnyebben az ujjunkkal tudjuk lehúzni a húsról, a csirkecomb felső részétől haladva próbáljuk egészen a comb aljáig felfejteni a bőrt. Ide, ebbe a zsebbe kerül majd a töltelék.

Gyors töltelék húsok mellé, recept a képre kattintva!

Mi legyen a töltelék?

A töltelék tekintetében rengetegféle recept és ajánlás létezik, sokaknak vannak régi családi megoldásai, vannak, akik csirkemájjal, mások gombával, megint mások pedig apróra vágott paprikával dúsítják a tölteléket. A legfontosabb, hogy ne áztassuk el a masszát, dolgozhatunk friss, kockára vágott kenyérrel, de szikkadt zsemlével is, amihez kevés vizet vagy tejet adunk, de épp csak annyit, hogy egy formázható tölteléket kapjunk. A töltelékbe hagyományosan kerül apróra vágott petrezselyem, hagyma, fokhagyma, sokan adnak hozzá még egy kevés pirospaprikát is.

A masszát egy tojással együtt jól formázhatóra gyúrjuk, ha pedig máj is kerül a töltelékbe, akkor azt előtte kevés zsíron vagy olajon lepirítjuk.

Ezt a masszát aztán kézzel vagy kanállal betöltjük a csirkébe, és ha marad esetleg még belőle, akkor azt egy másik tűzálló tálba rendezve a csirkével együtt megsüthetjük.

Hogy süssük?

A töltött csirkecomb természetesen a legjobban a sütőben készül el, magas hőmérsékleten, 180-200 fokon nagyjából egy óra alatt szép pirosra sül. Hústűvel tudjuk ellenőrizni, hogy puhára sült-e a csont mellett is a hús. Leginkább valamilyen krumplis köret illik hozzá, de ugyanúgy nagyon finom rizzsel vagy egy könnyű salátával is.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgalmas konyhai tipp:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...