Ez a lista elárulja, meddig és mennyi vízben főzd a gabonákat

A gabonák rendszeres részét képezik az étrendünknek (legalábbis remélhetőleg), éppen ezért nagy hangsúly helyeződik az elkészítésükre. A mai Napi Tipp egy csokorba gyűjti a tökéletes gabonafőzési technikákat.

A gabonafőzés, mint sok más konyhai feladat, egy olyan dolog, amire mindenkinek van saját aranyszabálya. Van, aki méricskéli a vizet, van, aki érzésre zúdítja a fazékba, míg mások teljesen találomra arányítanak minden alkalommal. Persze, ha biztosra akarunk menni, érdemes megismerni a különböző gabonafőzési arányokat és időket, hogy a rizs, a bulgur és a kuszkusz mindig a lehető legjobban sikerüljön a jövőben.

Lesd meg a galériában, mit mennyi ideig kell főzni:

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket az okos konyhai tanácsokat is fogadd meg:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek