A legtavaszibb krumplifőzelék rengeteg medvehagymával készül

Az első tavaszi napokban az a legjobb, hogy végre úton-útfélen medvehagymázhatunk. Na de ki mondta, hogy csak pesztó és pogácsa készülhet belőle? Ha nem félsz az intenzív, fokhagymásan harsogó ízétől, rakd bátran mindenbe, amibe eddig nem! Az a krumplifőzelék például egyenesen imádta.

Miért ne frissíthetnénk fel egy igazi klasszikust is medvehagymával? Ha már itt a szezon, érdemes a jól ismert és bevált receptjeinket is megújítani, és ízletesebbé tenni a zöld levelekkel: én most mindenki kedvencét, a krumplifőzeléket emeltem új szintre a medvehagyma erejével, amihez tökéletesen passzol a medvehagymás panírban megforgatott rántott csirke is. Tökéletes medvehagymás krumplifőzelék készült nálunk, és már mutatjuk is, hogyan:

Hozzávalók a medvehagymás krumplifőzelékhez:

1 kg burgonya, 2 csokor medvehagyma, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 ek mangalica zsír, 1 teáskanál füstölt pirospaprika, 1 csipet majoranna, 3 db babérlevél, 8 dkg sonka, 2 ek étkezési keményítő, 2 dl tejföl, só, bors

Elkészítés:

A burgonyát hámozzuk meg, és vágjuk közepes nagyságú kockákra.

A zsírt vagy az olajat melegítsük fel egy nagyobb lábosban. Ha felhevült, adjuk hozzá a sonkát, pirítsuk le.

Mehet hozzá a vöröshagyma, amit üvegesre párolunk (nagyjából további 5-6 perc alatt). Szórjuk bele a füstölt pirospaprikát, kevergessük további 1-2 percig.

Végül mehet hozzá a kockázott burgonya is. Forgassuk át, majd öntsük fel annyi hideg vízzel, hogy ellepje a krumplikat. Dobjuk bele a babérleveleket, fűszerezzük egy csipet majorannával, sóval, borssal, majd közepes lángon, lefedve kezdjük el főzni egészen addig, amíg a burgonya meg nem puhul (nagyjából 30 percig).

Amíg fő a krumpli, addig mossuk meg a medvehagyma-csokrokat, majd konyhai papírtörlővel itassuk le róluk a maradék nedvességet.

Ha megszáradt, vágjuk vékony csíkokra vagy finomra a friss leveleket, és tegyük félre.

Jöhet a sűrítés!

Tegyünk két evőkanál étkezési keményítőt egy kis keverőtálba, adjunk hozzá egy evőkanál vizet, 2 dl tejfölt, majd egy habverő segítségével keverjük ki. Ezután lassan öntsük a forrásban lévő főzelékhez, keverjük hozzá.

A felaprított medvehagymát szórjuk a főzelékhez, keverjük össze. Egy keveset hagyjunk belőle a tálaláshoz is, dekorációként.

Ezeket a feltéteket ajánljuk hozzá:

Tálaljuk tejföllel, vagy extraként készíthetünk mellé medvehagymás panírban sült rántott csirkét is.

A tavaszi medvehagymás krumplifőzelék teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több finomság tőlünk:

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek