Medvehagymás receptek
Medvehagymázzunk, amíg tart a szezon! Számos fogásban jól érzi magát a csodásan zöldellő sztárnövény, nézzétek!
NosaltyMedvehagymázzunk, amíg tart a szezon! Számos fogásban jól érzi magát a csodásan zöldellő sztárnövény, nézzétek!
NosaltyA tavasz egyik legkarakteresebb alapanyaga mindenképpen a medvehagyma: a harsány levelek március végétől boldogítanak minket, ez idő alatt pedig megannyi különböző ételbe belepakolhatjuk őket – például az alábbi receptekbe.
Lakos BenedekÚgy tűnik, hivatalosan is beindult a medvehagyma-szezon, hiszen az első példányok már előbújtak az erdőben.
NosaltyA Mecsekben már előbújtak az első medvehagymák.
NosaltyEl az unalmas, száraz pogácsákkal, jöjjenek a minimuffinok, nincs kelesztés és gyúrás csak a színtiszta élvezet.
GrétiVégre virágzik a medvehagyma, mely remekül képes feldobni a pogácsákat. Várjuk ezúttal ilyen apró roptatnivalókkal a locsolókat.
NosaltyNálunk a húsvéti asztalról a főtt sonka és a kaszinótojás mellől nem hiányozhatnak ezek az egyszerű és nagyszerű fasírtgolyók sem. Most egy kis meglepetéssel töltve készítettük őket.
HirdetésNemcsak az erdei állatkák kedvelik, mi is nagy előszeretettel használjuk a konyhában. Most éppen két olyan finomságot készítettünk medvehagymából, amelyek együtt is nagyszerűek.
GrétiA mai ínycsiklandozó menüben lesz egy ellenállhatatlan citromos karalábéleves, egy szezonális krumplifőzelék és egy különleges narancsos-gyömbéres-túrós pite!
NosaltyMár bújnak elő az üde, tavaszi földből az első medvehagymalevelek, szedjük, vegyük őket bőséggel, majd főzzünk belőlük mindenféle, fokhagymás frissességtől robbanó fogást. Íme, ehhez a kalandhoz pár ötlet!
NosaltyKrumplifőzelékbe, carbonarába, pogácsába, ravioliba, tarhonyarizottóba (!) is rakhatjuk, a lényeg, hogy használjuk ki, amíg tart a medvehagyma szezonja.
NosaltyFantasztikusan vibráló színekkel, harmonikus ízekkel és szuper gyors fogásokkal támadunk ma! Jó étvágyat!
NosaltyHivatalosan is beindult a medvehagyma-szezon, ami nagyjából április közepéig tart. Kezdődhet is a gyűjtés!
NosaltySokan pogácsába sütik, mások pestót készítenek belőle, és vannak, akik salátába teszik ízesítőnek. A medvehagymát rengetegféleképpen fel lehet használni, és sokan nem is tudják, hogy ez a vadon termő finomság nemcsak ízletes, de kimondottan egészséges is!
NosaltyKreatív ötlet a hódmezővásárhelyi cukrászdától, melyet maga a polgármester népszerűsít.
NosaltyVannak édességek, amikkel egyszerűen nem lehet hibázni, annyira népszerűek. Ilyen a fánk is, aminek ráadásul, így, farsang idején szezonja is van. Most megmutatunk hat helyet, ahol ki-ki megtalálhatja a kedvére való fánkvariációt.
Kormos LiliHa neked is nehezedre esik elegendő folyadékot inni a nap során, akkor jó hírünk van! Most elhoztuk a 7 leghirdratálóbb ételt, amivel vizet tudsz bevinni a szervezetedbe.
Szász NóriEgy EU-s döntés miatt lehetséges, hogy nagyot ugrik a PET-palackok ára.
Egyeseknek beválik a lefekvés előtti teázás, mások más módszerekben hisznek. Egy biztos: egy próbát megér a rozmaringteázás, ha neked is nehezen jön álom a szemedre!
Virsli, virsli, virsli! Gyors, egészen olcsó, fehérjedús késztermék, és ha minőségit választunk, tényleg nincs vele gond - ja, és a gyerekek is megeszik. Na de miért nem szabad főzni?!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...