Medvehagymás receptek
Medvehagymázzunk, amíg tart a szezon! Számos fogásban jól érzi magát a csodásan zöldellő sztárnövény, nézzétek!
NosaltyMedvehagymázzunk, amíg tart a szezon! Számos fogásban jól érzi magát a csodásan zöldellő sztárnövény, nézzétek!
NosaltyA tavasz egyik legkarakteresebb alapanyaga mindenképpen a medvehagyma: a harsány levelek március végétől boldogítanak minket, ez idő alatt pedig megannyi különböző ételbe belepakolhatjuk őket – például az alábbi receptekbe.
Lakos BenedekÚgy tűnik, hivatalosan is beindult a medvehagyma-szezon, hiszen az első példányok már előbújtak az erdőben.
NosaltyA Mecsekben már előbújtak az első medvehagymák.
NosaltyEl az unalmas, száraz pogácsákkal, jöjjenek a minimuffinok, nincs kelesztés és gyúrás csak a színtiszta élvezet.
GrétiVégre virágzik a medvehagyma, mely remekül képes feldobni a pogácsákat. Várjuk ezúttal ilyen apró roptatnivalókkal a locsolókat.
NosaltyNálunk a húsvéti asztalról a főtt sonka és a kaszinótojás mellől nem hiányozhatnak ezek az egyszerű és nagyszerű fasírtgolyók sem. Most egy kis meglepetéssel töltve készítettük őket.
HirdetésNemcsak az erdei állatkák kedvelik, mi is nagy előszeretettel használjuk a konyhában. Most éppen két olyan finomságot készítettünk medvehagymából, amelyek együtt is nagyszerűek.
GrétiA mai ínycsiklandozó menüben lesz egy ellenállhatatlan citromos karalábéleves, egy szezonális krumplifőzelék és egy különleges narancsos-gyömbéres-túrós pite!
NosaltyMár bújnak elő az üde, tavaszi földből az első medvehagymalevelek, szedjük, vegyük őket bőséggel, majd főzzünk belőlük mindenféle, fokhagymás frissességtől robbanó fogást. Íme, ehhez a kalandhoz pár ötlet!
NosaltyKrumplifőzelékbe, carbonarába, pogácsába, ravioliba, tarhonyarizottóba (!) is rakhatjuk, a lényeg, hogy használjuk ki, amíg tart a medvehagyma szezonja.
NosaltyFantasztikusan vibráló színekkel, harmonikus ízekkel és szuper gyors fogásokkal támadunk ma! Jó étvágyat!
NosaltyHivatalosan is beindult a medvehagyma-szezon, ami nagyjából április közepéig tart. Kezdődhet is a gyűjtés!
NosaltySokan pogácsába sütik, mások pestót készítenek belőle, és vannak, akik salátába teszik ízesítőnek. A medvehagymát rengetegféleképpen fel lehet használni, és sokan nem is tudják, hogy ez a vadon termő finomság nemcsak ízletes, de kimondottan egészséges is!
NosaltyMennyi mennyei finomság sorakozik ma az étkezőasztalokra! Tojásleves, ezúttal nagyon finoman, tarhonya, sültpaprikával spékelve és egy kis rózsavizes muffin is érkezik.
Macsuga ViktóriaA Nébih kivonta a forgalomból a Mama Gyógynövényei Hibiszkuszvirág teát, mert idegen anyagot találtak benne.
NosaltyAz adventi és karácsonyi időszakban rengeteg sütemény készül a közreműködésével, azonban az év más időszakaiban rendszerint hanyagoljuk a konyhában. Kitaláljátok melyik növényi alapú, igen gazdag kalciumforrásra gondoltunk?
NosaltySokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
Az adventi és karácsonyi időszakban rengeteg sütemény készül a közreműködésével, azonban az év más időszakaiban rendszerint hanyagoljuk a konyhában. Kitaláljátok melyik növényi alapú, igen gazdag kalciumforrásra gondoltunk?
Összeállt már nálatok a teljes karácsonyi menü? Hiszen pár nap, és ott ülünk a szépen megterített asztalnál, gyertyafényben úszó ünnepi hangulatban. Eheti kvízünk a karácsonyi menü klasszikusait sorakoztatja fel, akár inspirációként szolgálva.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...