Mozzarella Schnitzel – Íme a negyedórás rántott mozzarella, az új kedvenced

A rántott sajtot mindenki szereti, ez az az igazi komfortkaja, amit kicsik és nagyok is imádnak, akár húsz perc alatt elkészül, ráadásul még laktató is. Persze, mint minden ételt, ezt is lehet még fokozni: mozzarellával és pankomorzsával a rántott sajt fogalma egyenesen újjászületik!

A magyar konyha imádja kirántani az ételeket. Csirke, borjú, gomba, karfiol vagy éppen sajt, mindent imádunk, ami ropogós, aranybarna panírba burkolózik.

A rántott sajtok kategóriájában most egy új belépőt köszönthetünk a Mozzarella Schnitzel formájában, amely első harapásra felülír mindent, amit eddig a rántott sajtról gondoltunk. Az egyik legfőbb kitétel, hogy kizárólag natúr pizzamozzarellával vagy grillmozzarellával dolgozzunk, ugyanis ezeknek jóval alacsonyabb a nedvességtartalma például egy bufala mozzarellához képest.

A pizzamozzarellát a legtöbb hipermarketben beszerezhetjük akár kisebb darabokban kiporciózva, akár nagyobb, tömb kiszerelésben. Ha vékonyra szeletelt mozzarellát kaptunk az üzletben, akkor 2-3 szeletet tapasszunk össze az ujjnyi vastagság eléréséhez, majd így panírozzuk és süssük őket.

A Mozzarella Schnitzel teljes receptjét itt találod! (Fotó: Hering András)

Amire szükséged lesz a Mozzarella Schnitzelhez:

30 dkg mozzarella (pizza- vagy grill mozzarella), 2 evőkanál finomliszt, 1 db tojás, 4 evőkanál pankomorzsa, só és fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt) , 1 db citrom (2 szelet)

A mozzarella schnitzel teljes receptjét itt találod! (Fotó: Hering András)

Vágjunk ujjnyi vastagságú szeleteket a pizzamozzarellából. Ha vékonyra szeletelt mozzarellával dolgozunk, tapasszunk össze 2-3 szeletet, hogy megkapjuk az ujjnyi vastagságot.

A mozzarellaszeleteket panírozzuk be: forgassuk meg lisztben, tojásban és a pankomorzsában. Az utolsó pankoréteget alaposan nyomkodjuk rá, hogy a lehető legtöbb morzsa tapadjon a külső rétegre.

Tegyünk egy serpenyőt a főzőlapunkra, öntsünk bele annyi olajat, hogy vastagon bevonja a serpenyő alját. Közepes lángon kezdjük el melegíteni az olajat.

Dobj egy kevés pankót az olajba. Ha az azonnal felpörög és sülni kezd, készen állunk a sütésre. Ha nem, várjunk még egy kicsit, amíg felforrósodik az olaj. Amikor az olaj forró, tegyük bele a panírozott mozzarellát. Az egyik oldalán 2-3 percig süssük (amíg a szélei meg nem barnulnak, közepén pedig aranybarna színű nem lesz).

Óvatosan fordítsuk meg, majd süssük további 1-2 percig a másik oldalán, amíg ugyanazt az középen arany, szélein barnásabb színt kapjuk.

Ha megsültek, alaposan csepegtessük le az olajat róluk, szórjuk meg sópehellyel és frissen őrölt fekete borssal, nyomjunk rá pár csepp citromlevet, majd élvezzük, hogy a Mozzarella Schnitzel nyúlik a tányérunkon vagy a kezünkben.

A Mozzarella Schnitzel teljes receptjét itt találod! (Fotó: Hering András)

A Mozzarella Schnitzel teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

A Mozzarella Schnitzel teljes receptjét itt találod! (Fotó: Hering András)

Recept és fotók: Hering András

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is érdemes kipróbálnod:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek