4 furcsának ható ízkombó, amit ízlelj meg idén tavasszal

A tavasz tele van különféle módokon kirobbanó aromákkal, és néha nehéznek tűnhet megtalálni a tumultusban azt a két ízt, ami a tányéron majd tökéletesen kiegészíti egymást. Ehhez érkezik most egy kis segítség, néhány különleges páros bemutatásával.

Ahogy egyre jobban haladunk előre a tavaszban, a folyamatosan megjelenő friss termények és alapanyagok szinte felérnek egy fellélegzéssel: igen, ezeket mind használhatjuk, mind alkothatunk velük, és idővel csak egyre szélesebbé és színesebbé válik majd a választék. Persze a kreativitás beindulásához mindig kell némi impulzus: hadd biztosítsa most ezt az alábbi kis írás, amelyben a legenergikusabb, aromáktól feszülő kettősök érkeznek, hogy feldobják a tavaszi étkezéseinket.

4 furcsának ható ízkombó, amit ízlelj meg idén tavasszal

Borsó-menta

Annak ellenére, hogy milyen sűrűn fogyasztjuk a zöld hüvelyest, nem túl sok kibontakozási lehetőséget biztosítunk neki. Pedig borzasztóan egyszerű felébreszteni az amúgy szunnyadó, csendes potenciált rejtő ízét. Például a menta csodásan simul hozzá: készítsünk vele mentás borsópürét, főzeléket, krémlevest, zöldségfasírtot.

De mindenképpen friss zöldfűszert használjunk, a szárított íze szomorú!

Spárga-citrom

Nemsokára minden energiájával belendül a spárgaszezon, amit megünnepelhetünk azzal, hogy a karakteres, tavaszi zöldséget elkészítjük és megkóstoljuk úgy, ahogy korábban még talán nem tettük.

A párolt, még enyhén ress, sózott-borsozott, harsányzöld szálakra reszeljünk jó alaposan citromhéjat (kezeletlen gyümölcsét!), ez ugyanis teljesen új dimenziókba repíti majd. A héjat sose főzzük, mindig akkor adjuk hozzá a spárgához, ha már a tányéron van. Ellenben egy kevés citromlevet csöpögtethetünk az éppen párolódó zöldségre.

Eper-mozzarella

Amikor megérkeznek az első lédús, édes eprek, alig várjuk már, hogy süteményekbe és édességekbe pakoljuk őket. Majd miután kiéltük magunkat, hirtelen nem tudjuk, hogy mihez kezdjünk a gyümölccsel. És ezen a ponton érkezhet el a mozzarella ideje – feltétlenül kóstoljuk meg a gyümölcsöt a sajttal: salátában, szendvicsben, előételben.

Retek-penészes sajtok

Furcsának tűnhet két ilyen erőteljes aroma egymásnak eresztése, azonban a retek és a penészes sajtok esetében abszolút működőképes a párosítás. A ropogós, piros kis zöldségek enyhén csípős aromája és az érlelt sajtok karakteres pikantériája dinamikus duót alkot.

Camembert-rel, brie-vel és kéksajttal kóstoljuk meg, salátában, szendvicsben. Akár meg is süthetjük a retket: kevés olajjal, sóval, borssal, majd, ha már kellően megpuhult, ráolvaszthatjuk a sajtot.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több kirobbanó, tavaszi recept, étel és ötlet:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!