4 furcsának ható ízkombó, amit ízlelj meg idén tavasszal

A tavasz tele van különféle módokon kirobbanó aromákkal, és néha nehéznek tűnhet megtalálni a tumultusban azt a két ízt, ami a tányéron majd tökéletesen kiegészíti egymást. Ehhez érkezik most egy kis segítség, néhány különleges páros bemutatásával.

Ahogy egyre jobban haladunk előre a tavaszban, a folyamatosan megjelenő friss termények és alapanyagok szinte felérnek egy fellélegzéssel: igen, ezeket mind használhatjuk, mind alkothatunk velük, és idővel csak egyre szélesebbé és színesebbé válik majd a választék. Persze a kreativitás beindulásához mindig kell némi impulzus: hadd biztosítsa most ezt az alábbi kis írás, amelyben a legenergikusabb, aromáktól feszülő kettősök érkeznek, hogy feldobják a tavaszi étkezéseinket.

4 furcsának ható ízkombó, amit ízlelj meg idén tavasszal

Borsó-menta

Annak ellenére, hogy milyen sűrűn fogyasztjuk a zöld hüvelyest, nem túl sok kibontakozási lehetőséget biztosítunk neki. Pedig borzasztóan egyszerű felébreszteni az amúgy szunnyadó, csendes potenciált rejtő ízét. Például a menta csodásan simul hozzá: készítsünk vele mentás borsópürét, főzeléket, krémlevest, zöldségfasírtot.

De mindenképpen friss zöldfűszert használjunk, a szárított íze szomorú!

Spárga-citrom

Nemsokára minden energiájával belendül a spárgaszezon, amit megünnepelhetünk azzal, hogy a karakteres, tavaszi zöldséget elkészítjük és megkóstoljuk úgy, ahogy korábban még talán nem tettük.

A párolt, még enyhén ress, sózott-borsozott, harsányzöld szálakra reszeljünk jó alaposan citromhéjat (kezeletlen gyümölcsét!), ez ugyanis teljesen új dimenziókba repíti majd. A héjat sose főzzük, mindig akkor adjuk hozzá a spárgához, ha már a tányéron van. Ellenben egy kevés citromlevet csöpögtethetünk az éppen párolódó zöldségre.

Eper-mozzarella

Amikor megérkeznek az első lédús, édes eprek, alig várjuk már, hogy süteményekbe és édességekbe pakoljuk őket. Majd miután kiéltük magunkat, hirtelen nem tudjuk, hogy mihez kezdjünk a gyümölccsel. És ezen a ponton érkezhet el a mozzarella ideje – feltétlenül kóstoljuk meg a gyümölcsöt a sajttal: salátában, szendvicsben, előételben.

Retek-penészes sajtok

Furcsának tűnhet két ilyen erőteljes aroma egymásnak eresztése, azonban a retek és a penészes sajtok esetében abszolút működőképes a párosítás. A ropogós, piros kis zöldségek enyhén csípős aromája és az érlelt sajtok karakteres pikantériája dinamikus duót alkot.

Camembert-rel, brie-vel és kéksajttal kóstoljuk meg, salátában, szendvicsben. Akár meg is süthetjük a retket: kevés olajjal, sóval, borssal, majd, ha már kellően megpuhult, ráolvaszthatjuk a sajtot.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több kirobbanó, tavaszi recept, étel és ötlet:

Címlapról ajánljuk

További cikkek