tavaszi alapanyagok

A spenót ezer arca – az alapanyag, ami messze nem...

Bár a közvélekedés szerint a spenóttal minden gyereket ki lehet kergetni a világból – a valóságban ez a vitaminokkal és ásványi anyagokkal teli, friss zöldség annyira sokarcú és különleges, hogy csak meg kell találni azt az elkészítési módot, ami bejön a válogatós gyereknek vagy felnőttnek.

Szekeres Dóra

Az 5 friss tavaszi íz, amit ne hagyj ki a...

A tavasz, mint évszak nemcsak a természetben hoz kirobbanó energiákat, hanem a konyhánkban, az ételeinkben és a felhasznált alapanyagainkban is. Most a legfrissebb tavaszi ízeket fogjuk sorra venni, amelyek kifejezetten nagyot dobbantanak majd a húsvéti süteményekben.

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egy főzelék nem akkor rossz, ha liszt van benne, hanem...

Novemberben nyílik Szatmári Feri főzelékbárja, a Hippeace. A hosszabb ideje dédelgetett álom részben közösségi finanszírozással válik valóra: úgy néz ki, hogy a budapestiek osztják Feri több évtizedes szenvedélyét a tartalmas, korszerű zöldségalapú ételek iránt. Ferivel főzelékes ősélményekről, figyelmes vendéglátásról, céklakolbászról és arról beszélgettünk, mettől meddig főzelék a főzelék.

Balázs Barbara

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

31 étel, amit idén decemberben mindenképp tegyél az (ünnepi) asztalra

Ismét eltelt egy év, eszméletlen, de így van: nem voltunk restek most sem, összeszedtük nektek a legszebb, legünnepibb, legdecemberibb receptjeinket adventre, karácsonyra, szilveszterre és újvére, hogy ne maradjatok inspiráció nélkül. A klasszikus, házias, családi fogások mellett előkerülhet egy-egy újító ötlet is. Segítünk!