4 mód, ha felhasználnád a megfáradt zöldségeket

Időről időre előfordulhat, hogy túl sok zöldséget vettünk, esetleg megfeledkeztünk egy-két répáról, cékláról, vagy megmaradt egy fél káposztánk a hűtő hátuljában. Ezeket akkor se dobjuk ki, ha már nem a legfrissebbek: használjuk fel őket az alábbi módokon.

A fáradt zöldség is zöldség: csak azért, mert már nem a legfrissebb a vásárfia, és eltöltött néhány napot a konyhapulton, még nem ad okot arra, hogy rögtön kidobjuk. Csökkentsünk az élelmiszerpazarlásunk mértékén, és mentsük meg azokat a fáradt zöldségeket, amelyek még menthetők. A jutalmunk egy csokor ízletes fogás lesz, amihez még vásárolni is alig kell.

Nézd meg galériánkban a fáradt zöldségek megmentésének módjait:

Néhány recept a maradékmentéshez:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai tippeket is fogadd meg:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...