11 ízletes falat, avagy tapas, amivel nem csak a szemünk lakik jól

Ma ünnepeljük a világhírű spanyol falatkák, vagyis tapasok világnapját. Ezekkel a kis finomságokkal persze nem akarjuk kiszúrni senkinek a szemét: nem bizony, rendesen laktatóak, táplálóak ezek mind, melléjük pedig már csak néhány pohár bor vagy koktél kell.

 1. 1.

  Joghurtbundás rántott cukkini

 2. 2.

  Spanyol ráncos krumpli (Papas Arrugadas)

 3. 3.

  Klasszikus bruschetta

 4. 4.

  Ropogós kukoricás fritters

 5. 5.

  Eggs En Cocotte, azaz sült tojás

 6. 6.

  Rusztikus tapenád

 7. 7.

  Buffalo karfiol

 8. 8.

  Sült feta mézes eperrel

 9. 9.

  Rántott halloumi

 10. 10.

  Füstös sült csicseriborsó

 11. 11.

  Sörbundás rántott gomba

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek