r
Nosalty Logó

Sült feta mézes eperrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Sült feta mézes eperrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 979 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 196 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4286.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    1066 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    2286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    550.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 979 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Amíg bemelegszik, távolítsuk el az eper zöld leveleit, majd vágjuk őket félbe.
  2. Adjuk az epret egy 9x13 hüvelykes (vagy hasonló) tepsibe. Csepegtessünk rá olívaolajat és mézet, valamint szórjuk meg egy kis sóval és sok borssal. Óvatosan keverjük össze, hogy a mézes szósz beterítse az epreket, majd egyenletesen terítsük szét a tepsinkben.
  3. Mehet a sütőbe, pirítsuk 25 percig.
  4. Vegyük ki a sütőből, és fektessük be a fetatömböt a közepére. Csepegtessünk a fetára egy kis olívaolajat, majd tegyük vissza a sütőbe.
  5. Süssük további 25-30 percig, amíg a mézes gyümölcslé kissé sűrűsödni kezd, és a feta barnulni kezd. Tálalás előtt néhány percig hagyjuk hűlni.
  6. Kenjük friss kenyérre vagy pirítósra!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1497
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült feta mézes eperrel
Hering András 166 recept

Tűzvészként tarolta le az internetet a TikTokról indult sült fetás tészta receptje, sokan megszállottjai lettek a krémes, paradicsomos, fűszeres ételnek. Nem csoda, hogy azóta is újabb verziói tűnnek fel ennek a sült sajtnak. Most például epres köntösben hoztam el nektek. A sajtok és édes gyümölcsök kombinálása új szintet ért el: megszületett ugyanis az epres sült feta. Ha a sült sajt ötlete valahonnan ismerősnek tűnik, valószínűleg a tavalyi internetes szenzációra gondolunk, amikor mindenki paradicsommal sütötte krémesen lágyra a fetát. Ez a fantasztikus tésztaszósz úgy tűnik olyan népszerűségre tett szert, hogy több receptben is tovább él. Az epres sült feta a nyár minden erejét felhasználja, egyszerre sós és édes ízekkel kápráztat minket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek