Támadd meg a málnabokrot!

Az eper után a második kedvenc piros gyümölcsünk. Igazi kánikulai sztár, hűsítő gyümölcslevesek, édes, könnyű krémek és pár perces sütik kihagyhatatlan alapja.

Levesnek alap

Szedtetek már málnát? Ha igen, tudjátok, miért kerül kilója kétszer annyiba, mint az eperé. Ha csak nem vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy egy saját málnabokrunk van, kétszer is átgondoljuk, hogy levest készítünk-e a málnából. Intenzív és jellegzetes ízének köszönhetően azonban akkor is érvényesül, ha más, vele harmonizáló gyümölcsökkel főzzük össze – és a péntárcánk sem lesz teljesen üres!

Sült mellé pikáns

A karakteresebb marha vagy egy zsenge csirkehús is egészen új és pikáns ízt kap, ha gyümölccsel bolondítjuk meg. Próbáljuk ki akár öntetként vagy egy köret turbózásaként, garantált sikerünk lesz vele!

Ha megszerettük, akkor tegyünk el pár üveggel lekvárnak, hogy télen is bármikor lekaphassuk a kamrapolcról. Tehetjük sütibe, kenyérre, kalácsra..., de arra ügyeljünk, hogy mindig maradjon egy kicsi a hús mellé!

Desszertnek tökéletes

A málnát mégiscsak desszertnek használjuk legtöbbször. Friss íze akkor jön ki a legjobban, ha gyümölcskrémnek készítjük el, de tökéletes piskótákba és krémekbe is. Gyönyörű színe miatt érdemes játszanunk vele – fehér alapkrémekhez használva rózsaszínű csodákat kaphatunk, ha pedig pürésítjük és öntetként használjuk fel, nemcsak az íze marad százszázalékos, hanem fantasztikusan szép desszertet is kapunk.

Még több málnás recept itt >>

Címlapról ajánljuk

Így fékezd meg, hogy csilliárdokba kerüljön a karácsonyi lakoma

Karácsonykor általában mindenből kicsit többet készítünk és ha az év többi napján nem is, ilyenkor igyekszünk különlegesebb, drágább alapanyagokból főzni, gazdagabb, igazi ünnepi lakomákat rendezni. Idén azonban a legtöbben jobban meggondolják, mire mennyit költenek, kreatív ötleteket adunk a finom, de nem elszállós karácsonyi finomságokhoz.

Szekeres Dóra

További cikkek