Támadd meg a málnabokrot!

Az eper után a második kedvenc piros gyümölcsünk. Igazi kánikulai sztár, hűsítő gyümölcslevesek, édes, könnyű krémek és pár perces sütik kihagyhatatlan alapja.

Levesnek alap

Szedtetek már málnát? Ha igen, tudjátok, miért kerül kilója kétszer annyiba, mint az eperé. Ha csak nem vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy egy saját málnabokrunk van, kétszer is átgondoljuk, hogy levest készítünk-e a málnából. Intenzív és jellegzetes ízének köszönhetően azonban akkor is érvényesül, ha más, vele harmonizáló gyümölcsökkel főzzük össze – és a péntárcánk sem lesz teljesen üres!

Sült mellé pikáns

A karakteresebb marha vagy egy zsenge csirkehús is egészen új és pikáns ízt kap, ha gyümölccsel bolondítjuk meg. Próbáljuk ki akár öntetként vagy egy köret turbózásaként, garantált sikerünk lesz vele!

Ha megszerettük, akkor tegyünk el pár üveggel lekvárnak, hogy télen is bármikor lekaphassuk a kamrapolcról. Tehetjük sütibe, kenyérre, kalácsra..., de arra ügyeljünk, hogy mindig maradjon egy kicsi a hús mellé!

Desszertnek tökéletes

A málnát mégiscsak desszertnek használjuk legtöbbször. Friss íze akkor jön ki a legjobban, ha gyümölcskrémnek készítjük el, de tökéletes piskótákba és krémekbe is. Gyönyörű színe miatt érdemes játszanunk vele – fehér alapkrémekhez használva rózsaszínű csodákat kaphatunk, ha pedig pürésítjük és öntetként használjuk fel, nemcsak az íze marad százszázalékos, hanem fantasztikusan szép desszertet is kapunk.

Még több málnás recept itt >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!