5 zöldség, amit érdemes kirántani és 5, amit nem

A magyar nemzet híres jó néhány dolog miatt, ezek egyike a kielégíthetetlen és megállíthatatlan panírozási és bőolajban sütési vágy. Akadnak-e azonban olyan alapanyagok, nevesen zöldségek, amelyek jobb, ha nem esnek áldozatul ennek a hóbortnak?

Ha tehetnénk, még az asztalfiókot is kirántanánk, ugye? Mármint nem dühből és nem a helyéről – először lisztbe, majd tojásba, végül morzsába forgatnánk és forró olajban aranybarnára és ropogósra sütnénk. Csak úgy, mint minden mást is. No, azért legyen megállj a menetben, ne panírozzunk barbár módon, keresztül-kasul, vakon. A rántott zöldségek esetében külön érdemes meggondolni, mire adunk bundát és mire nem – hiszen sajnos egyáltalán nem igaz a mondás, hogy bő olajban sütve minden finom lesz. Be kell látnunk, hogy jobb, ha egyes rántott zöldségek egyszerűen nem léteznek.

Nézd meg galériánkban a rántásra alkalmas és kevésbé jó zöldségeket!

Néhány recept, ami mindig biztos siker:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ha készen állsz még több hajmeresztő konyhai ötletre:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

31 étel, amit idén decemberben mindenképp tegyél az (ünnepi) asztalra

Ismét eltelt egy év, eszméletlen, de így van: nem voltunk restek most sem, összeszedtük nektek a legszebb, legünnepibb, legdecemberibb receptjeinket adventre, karácsonyra, szilveszterre és újvére, hogy ne maradjatok inspiráció nélkül. A klasszikus, házias, családi fogások mellett előkerülhet egy-egy újító ötlet is. Segítünk!