Az 5 perces trükk, amivel a legfurább alakú karfiolt is bepanírozod

Panírozni nem bonyolult, inkább macerás feladat, amit ha tehetünk, szeretünk minél egyszerűbben megúszni. Nos, a mai Napi Tipp ezt teszi lehetővé: lássuk a titok nyitját!

Mi, magyarok kifejezetten szeretünk panírozni, minden egyes dolgot bundába bújtatni, majd kisütni. Persze ezzel a szenvedéllyel járnak bizonyos kihívások is: a borzasztó olajszagot és az egészségtelenséget leszámítva ott van például az a dilemma, hogy mégis hogyan panírozzunk be valamit, aminek a formája ezt abszolút nem teszi lehetővé... Aggodalomra semmi ok, íme a leleményes megoldás!

Az 5 perces trükk, amivel a legfurább alakú karfiolt is bepanírozod

Mi okozhat gondot?

A probléma okozói azok az alapanyagok, amelyek alapvetően alkalmasak panírozásra és olajban sütésre, csupán az alakjuk, formájuk ezt némileg megnehezíti. A teljesség igénye nélkül az alábbiak lehetnek ilyenek:

  • gomba
  • karfiol, brokkoli
  • girbe-gurba hús- és halszeletek
  • lyukas zöldségek (tök, patisszon)

Rázzuk össze!

Ezeknél a daraboknál általában a liszt felvitele jelent gondot, pontosabban inkább az, hogy a teljes felületre felkerüljön a panír első része. Ugyanis, ha ez nem történik meg, a tojás és a morzsa sem fog ugyanúgy ragadni, és a bundán lyuk vagy repedés lesz.

Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, vessük be az alábbi praktikát. Tegyük a lisztet egy nagy, fedéllel rendelkező edénybe vagy tárolóba, majd helyezzük bele a panírozni kívánt étel egy részét. Zárjuk le a dobozt, és rázzuk át alaposan.

A módszer akkor működik jól, ha nem pakoltuk túlságosan tele a tárolót, és a daraboknak van helye zötykölődni abban. Ezért lehet, hogy több fordulóra is szükségünk lesz, amíg végzünk az összessel.

Keverjük és rázzuk össze!

Ezt a módszert tovább is vihetjük, ha a lisztet és a tojást összekeverjük. Ehhez persze szükség lesz egy turmixgép és némi víz segítségére, hogy megfelelő állagú (a palacsintánál sűrűbb, de a nokedlinél hígabb) masszát kapjunk.

Ha ezzel rázzuk össze a panírozásra szánt darabokat, akkor utána már csak annyi dolgunk lesz, hogy megforgatjuk őket a morzsában, és indulhat is a sütés.

(+Tipp: igazából bármilyen rántott ételnél bevethetjük a módszert.)

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket az ügyes-okos praktikákat is érdemes ellesni:

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek