Az 5 perces trükk, amivel a legfurább alakú karfiolt is bepanírozod

Panírozni nem bonyolult, inkább macerás feladat, amit ha tehetünk, szeretünk minél egyszerűbben megúszni. Nos, a mai Napi Tipp ezt teszi lehetővé: lássuk a titok nyitját!

Mi, magyarok kifejezetten szeretünk panírozni, minden egyes dolgot bundába bújtatni, majd kisütni. Persze ezzel a szenvedéllyel járnak bizonyos kihívások is: a borzasztó olajszagot és az egészségtelenséget leszámítva ott van például az a dilemma, hogy mégis hogyan panírozzunk be valamit, aminek a formája ezt abszolút nem teszi lehetővé... Aggodalomra semmi ok, íme a leleményes megoldás!

Az 5 perces trükk, amivel a legfurább alakú karfiolt is bepanírozod

Mi okozhat gondot?

A probléma okozói azok az alapanyagok, amelyek alapvetően alkalmasak panírozásra és olajban sütésre, csupán az alakjuk, formájuk ezt némileg megnehezíti. A teljesség igénye nélkül az alábbiak lehetnek ilyenek:

  • gomba
  • karfiol, brokkoli
  • girbe-gurba hús- és halszeletek
  • lyukas zöldségek (tök, patisszon)

Rázzuk össze!

Ezeknél a daraboknál általában a liszt felvitele jelent gondot, pontosabban inkább az, hogy a teljes felületre felkerüljön a panír első része. Ugyanis, ha ez nem történik meg, a tojás és a morzsa sem fog ugyanúgy ragadni, és a bundán lyuk vagy repedés lesz.

Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, vessük be az alábbi praktikát. Tegyük a lisztet egy nagy, fedéllel rendelkező edénybe vagy tárolóba, majd helyezzük bele a panírozni kívánt étel egy részét. Zárjuk le a dobozt, és rázzuk át alaposan.

A módszer akkor működik jól, ha nem pakoltuk túlságosan tele a tárolót, és a daraboknak van helye zötykölődni abban. Ezért lehet, hogy több fordulóra is szükségünk lesz, amíg végzünk az összessel.

Keverjük és rázzuk össze!

Ezt a módszert tovább is vihetjük, ha a lisztet és a tojást összekeverjük. Ehhez persze szükség lesz egy turmixgép és némi víz segítségére, hogy megfelelő állagú (a palacsintánál sűrűbb, de a nokedlinél hígabb) masszát kapjunk.

Ha ezzel rázzuk össze a panírozásra szánt darabokat, akkor utána már csak annyi dolgunk lesz, hogy megforgatjuk őket a morzsában, és indulhat is a sütés.

(+Tipp: igazából bármilyen rántott ételnél bevethetjük a módszert.)

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket az ügyes-okos praktikákat is érdemes ellesni:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...