A 4 legismertebb bunda a legpuhább zöldségekhez és húsokhoz

Úgy döntöttünk, sorra vesszük a puha, aranybarnára sült bundaféléket, melyekbe bugyolálva minden zöldségfalatka és hússzelet mennybe megy. Most a hagyományos paníron túl gondolkodunk!

Most olyan bundatípusokat mutatunk nektek, amelyeket már többnyire ismertek, de nem árt néha feleleveníteni őket – vagy emlékeztetni magunkat arra, hogy van élet a sima panírozáson túl is. Lássuk a legfinomabb bundás falatokat!

1.) Sörtészta (avagy Orly módra)

A sörtészta egy sörrel lazított palacsintatészta, amelyben tökéletes lesz a bundázott ételünk, ami lehet csirkemell, zöldség, de hal is – gondoljunk csak az angolok tradicionális fish & chips-ére! A sör helyettesítheti a vizet, könnyű texturát és aranysárga színt kölcsönözve a panírnak. Aranyszabály a 2:3 arány, tehát 2 egység lisztből és 3 egység sörből készüljön a tészta. A tojás opcionális.

2.) Palacsintatészta

Készítsünk egy sűrű palacsintatésztát, és merítsük el bele a kedvencünket: ez lehet csirkemell, -comb, karfiol, gomba, tök, cukkinikarika, hal, bármi, amit szeretünk!

Arról nem is beszélve, hogy a bundázás folyamata is jóval egyszerűbb, mint a macerás liszt-tojás-morzsa trió.

3.) Joghurtbunda

Már a szó is sugallja, hogy eszméletlen puha, ízes, kellemesen savanykás és frissen ropogós végeredményt várhatunk tőle. A bundához kelleni fog joghurt, tojás, zúzott fokhagyma és liszt, no meg só és bors.

Joghurtbundás rántott cukkini, recept a képre kattintva!

4.) Kukoricalisztes bunda

Ha nem akarunk gluténnal terhelődni, vagy nem is ehetünk, akkor dolgozzunk kukoricaliszttel! Édeskésebb, ropogósabb, tésztásabb állagú végeredményt várhatunk tőle. A klasszikus corn dog tésztája is ilyen.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a tippeket is lesd el:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...