Mikrós popcorn megmaradt kukoricamagok nélkül? Lehetséges!

Egy újabb Heuréka pillanatot köszönhetünk a TikToknak: ezzel a módszerrel könnyedén kijönnek a zacskóból azok a kukoricaszemek, amik nem pattogtak ki.

A TikTok a szuper háztartási trükkök és konyhai praktikák kimeríthetetlen tárháza. Sokszor világítanak rá a felhasználók videóikkal, hogy azért, mert valamit hosszú ideig egyféle módon használunk, még nem biztos, hogy az a helyes. Például a konzervdobozt is rosszul nyitottuk ki eddig, és a szemeteszsákot is helytelenül tettük a kukába egész idő alatt! Most pedig az derült ki, hogy teljesen el voltunk tájolva, hogyan kell rendeltetésszerűen és praktikusan használni a mikrós pattogatott kukorica zacskóját.

Mikrós popcorn kukoricamagok nélkül? Lehetséges!

Most az @onlyjasus nevű felhasználónak hála, új fejezetet nyithatunk a popcornkészítésben. A videójából ugyanis kiderül, hogy miként lehet könnyen kiszedni a megmaradt kukoricamagokat a zacskóból, hogy aztán filmezés közben ne zavarjanak be a nassolásba!

@onlyjayus

Life Hacks 🤓 #fyp #lifehack #lifehacks #hacks #lifeadvice #advice #hack #popcorn #avacado #bathrobe #cooking #onlyjayus inspo: @sidneyraz

♬ You're a Jerk - New Boyz

Egyszóval ezentúl nem kell a kipattogott szemeket kivadásznod a tálból a ki nem pattogottak közül, merthogy már a legelején megszabadulhatsz tőlük ezzel a trükkel. Vagyis nem trükk ez, egyszerűen csak a zacskót kell megfelelően használni –vagyis a nyílást a zacskó alján nem túl nagyra nyitni. Ha így megrázod a zacskót, a magok kipotyognak belőle, de a popcorn már nem fog.

Ráadásul ezeket a szemeket aztán megpróbálhatod később kipattogtatni – valószínűleg nem lesz az összesből popcorn, de azért egy adagot még kinyerhetsz belőle.

Na persze házilag is készítheted a pattogatott kukoricát, és akkor nem kell a zacskóval bajlódni.

Forrásunk volt.


Még több trükkös cikk itt:

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek