Ezt az eszközt biztos nem használtad a buggyantott tojáshoz

Valószínűleg még sosem gondoltál arra, hogy szitával készíts buggyantott tojást – nem baj, mi sem, de ezek után biztosan alkalmazni fogjuk ezt a trükköt!

A buggyantott tojás elkészítésének technikája igazi szakértelmet igényel, ezért sem készítjük minden reggel, pedig nem lenne rossz ezt az ínyencséget falatozni munka előtt.

Korábban már írtunk róla, hogyan készíts tökéletes buggyantott tojást idegbaj nélkül, illetve azt is megmutattuk, hogy Martha Stewart mit tesz, ha ipari mennyiségben kell előállítania.

A legújabb trükk pedig olyan megoldást takar, amihez mindened kéznél van...elő a szitával!

Az egész nagyon egyszerűen működik: fogj egy serpenyőnyi forrásban lévő vizet. Ezután törd fel a tojást a szitába a lefolyó fölött, úgy, hogy hagyod, hogy egy kis fehérje átmenjen a szitán. Majd a szitával együtt tedd a forrásban lévő vízbe – igen, a szitában buggyantod a tojást.

Ezt az eszközt biztos nem használtad a buggyantott tojáshoz

Ha egyszer kész a tojás, egyszerűen emeld ki a szitát a lábasból, és vedd ki belőle a tojást. Érdemes papírtörlőre vagy valamilyen más alkalmatosságra helyezni ilyenkor, hogy a felesleges vizet eltávolítsd.

És ezzel gyakorlatilag meg is vagy, tálalhatod is a buggyantott tojásod egy pirítóson, például Eggs Benedict vagy croque madame módra.

Forrásunk volt.


Még több trükkös cikk itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk