Pompás palacsinták

Régen ajánlottunk már nektek palacsintát! Újra eljött az idő, hogy az eseménytelennek tűnő, hideg hónapokat felrázzuk egy mennyei palacsintapartyval!

A palacsintánál szinte biztos, hogy nincsenek szezonalitásra vonatkozó kikötések. Esszük télen-nyáron. Melegben a strandon a büfésnél, jöhet a kakaós, a lekváros, hogy aztán hétvégenként otthon is palacsintasütő projektbe kezdjünk, és szidjuk magunkat, amiért nem találtunk kellemesebb elfoglaltságot a negyvenfokos házban. Télen meg ugyanez a helyzet, csak akkor éppen a kinti fagyokra kenjük, hogy akár háromszor annyit képesek vagyunk elpusztítani belőle.

Ünnepek idejére – de akár csak úgy is – készülhetünk palacsintarakottasokkal, általában nagyon jól szerepelnek a diós verziók, de egy házi főzésű pudinggal is megtölthetjük és feltekerhetjük a tésztalapokat. Azt talán mondanunk sem kell, a zsiradék, a liszt, a szóda, a tej, a cukor elengedhetetlenek az alaptésztához? Persze ebből is léteznek mindenféle receptek, de ha egyszer megtaláltuk az igazit, ragaszkodjunk hozzá. Elő lehet kapni a nyáron eltett baracklekvárokat! Arról még nem szóltunk, hogy oroszos módon blinit is készíthetünk, illetve a kicsik imádni fognak minket a gofriért!

Citromhabos cupcake >>

Gőzgombóc – Mari nagyi módra >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek