Pompás palacsinták

Régen ajánlottunk már nektek palacsintát! Újra eljött az idő, hogy az eseménytelennek tűnő, hideg hónapokat felrázzuk egy mennyei palacsintapartyval!

A palacsintánál szinte biztos, hogy nincsenek szezonalitásra vonatkozó kikötések. Esszük télen-nyáron. Melegben a strandon a büfésnél, jöhet a kakaós, a lekváros, hogy aztán hétvégenként otthon is palacsintasütő projektbe kezdjünk, és szidjuk magunkat, amiért nem találtunk kellemesebb elfoglaltságot a negyvenfokos házban. Télen meg ugyanez a helyzet, csak akkor éppen a kinti fagyokra kenjük, hogy akár háromszor annyit képesek vagyunk elpusztítani belőle.

Kakaós csúsztatott palacsinta

Anyukámtól ezt kértem - és kaptam :) - gyereknapra. 15 éve nem ettem. Mondta is, hogy már megbánta (persze nem komolyan) mert másfél órája ott áll és csak süti, süti, de megnyugtattam, ...

Túró rudis palacsinta

Csak úgy kipattant a fejemből az ötlet. Ez a palacsintatészta szerintem már önmagában is finom, de csak még jobbá teszi a közepében lakozó túró rudi :).

Ricottás palacsinta

Palacsintázhatnékunk támadt, de nem volt kedvem újra a megszokott módon készíteni, sem kakaósan, citrom és alma pedig  nem volt itthon a citromos, illetve az almás változathoz, egy doboz ...

Ünnepek idejére – de akár csak úgy is – készülhetünk palacsintarakottasokkal, általában nagyon jól szerepelnek a diós verziók, de egy házi főzésű pudinggal is megtölthetjük és feltekerhetjük a tésztalapokat. Azt talán mondanunk sem kell, a zsiradék, a liszt, a szóda, a tej, a cukor elengedhetetlenek az alaptésztához? Persze ebből is léteznek mindenféle receptek, de ha egyszer megtaláltuk az igazit, ragaszkodjunk hozzá. Elő lehet kapni a nyáron eltett baracklekvárokat! Arról még nem szóltunk, hogy oroszos módon blinit is készíthetünk, illetve a kicsik imádni fognak minket a gofriért!

Házi blini

A recept a Főzzünk a családnak c. könyvből származik. Nagyon könnyű elkészíteni. A blini orosz palacsintát jelent, állagában nagyon hasonlít az amerikaihoz.

Olágyi

Lekvárral, tejföllel stb. és egy pohár tejjel ajánlom... az alábbiakból kb.30-35 db kerül ki.

Gofri töjpilla konyhájából

Előző nap ebédre készített töltött zsemlének megmaradt a kiszedett belseje, és nem akartam kidobni... Így kerestem valami alternatív megoldást rá... Ez lett belőle.

Citromhabos cupcake >>

Gőzgombóc – Mari nagyi módra >>

Legújabb receptek

Sajtkrémes fánk

Itt van a farsangi szezon, de ki mondta, hogy csak az édes a nyerő? :) Minden sós után kell valami édes, de minden édes után mindenképp kell valami sós is :D. Próbáljuk ki ezeket az isteni ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...