Hét étkezési tipp a lapos hasért

Ha lapos hasat szeretnénk, nem elég felüléseket csinálnunk, hanem érdemes megismerkednünk néhány alapvető táplálkozási tanáccsal is.

Sajnos a hasizomgyakorlatok önmagukban nem jelentenek garanciát arra, hogy megszabaduljunk a hasunkra lerakódott zsírtól. Ha fogyni szeretnénk, akkor több kalóriát kell elégetnünk, mint amennyit beviszünk, és figyelnünk kell arra, hogy milyen az a táplálék, amit magunkhoz veszünk. A lapos has nemcsak szépen mutat, hanem egészségügyi szempontból is jó befektetés. Amit nyerhetünk: erős hátizom és jobb tartás.

Lássuk a tippeket:

  • Vegyünk ki mindent a hűtőből és a konyhaszekrényből, ami akadályozhat minket a célunk elérésében

Szabaduljunk meg az édességektől, a készételektől és a mirelit termékektől (a fagyasztott zöldségek kivételével). Az alkoholnak, a fehér lisztből készült pékáruknak és a zsíros kolbászoknak is távozniuk kell. A legjobb, ha a természetességre törekszünk, és kerülünk minden készételt.

  • Gondolkodjunk hosszútávban, kerüljük a párnapos „csodadiétákat”

A fogyáshoz türelemre és kitartásra lesz szükségünk. A kardió és izomerősítő edzések kombinációja meg fogja hozni a kívánt hatást - de csak kiegyensúlyozott étrenddel együtt!

  • Kevés szénhidrát

Kerüljük a túlzott szénhidrátfogyasztást, különösen az esti órákban! Együnk kevesebb tésztát, rizst, kenyeret: naponta maximum egyszer. Az a szénhidrát, amire a testnek nincs szüksége, zsírrá alakul.

  • Étkezzünk rendszeresen!

Népszerű tanácsnak számít a napi ötszöri étkezés, azonban ha ennyiszer eszünk, könnyen előfordulhat, hogy túl sok kalóriát viszünk be. A napi háromszori étkezés lenne az ideális, de ha közben megéheznénk, együnk gyümölcsöt, zöldséget vagy túrót. A túró nagyszerű fehérjeforrás alacsony kalóriatartalommal.

  • Együnk edzés előtt és nem utána

Egy banán vagy egy marék dió megelőzheti az edzés közben előforduló görcsöket. Edzés után csak egy órával együnk, fehérjedús ételeket, például csirkét vagy lazacot, halat rizzsel.

  • Tápláló reggeli

Legyen a reggeli étkezés a legtáplálóbb, mert a szervezet ilyenkor tudja a bevitt szénhidrátokat a legjobban felhasználni. Ezt kalóriatartalom szempontjából az ebéd, majd végül a vacsora kövesse.

  • Szánjuk rá az időt az étkezésre

Hagyjunk időt az étkezésre, és hallgassunk a testünkre: valóban éhesek vagyunk vagy csak a szemünk kívánja? Étkezés előtt egy pohár víz is segít abban, hogy ne együk túl magunkat

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!