6 ok, amiért a nyár a legtökéletesebb évszak a fogyókúrára

Ha szeretnél leadni pár kilót, akkor a nyár a legalkalmasabb erre, és azt is elmondjuk, miért.

Bármennyire is meglepő – hiszen ilyenkor megy mindenki nyaralni, strandra, sőt még a fagyiszezon is ilyenkor van – a nyár az egyik legjobb évszak arra, hogy fogyókúrázni kezdj. Megértjük, ha elsőre kételkedsz ebben az állításunkban, azonban 6 indokunk is van rá, hogy belevágj!

6 ok, amiért a nyár a legtökéletesebb évszak a fogyókúrára

Rengeteg mindennek szezonja van

A zöldség- és a gyümölcsválaszték nyáron a legnagyobb. A zöldségek is a gyümölcsök legtöbbje remekül beilleszthető a diétába, nagyon magas a rosttartalmuk, tele vannak hasznos vitaminokkal és tápanyagokkal. Ráadásul általában alacsony a kalóriatartalmuk is, így bátran eheted őket, szinte korlátlanul, ha megfelelő ételekkel párosítod.

Grillszezon

A grillpartik nem hiányozhatnak a tökéletes nyárból. Szerencsére a grillen készült fogások is tökéletesen beilleszthetőek a diétába, így nem kell egy bulit sem kihagynod.

A grillezett húsokban, zöldségekben alig van kalória, energiaszegények és isteniek, bátran fald őket!

Sokkal szívesebben mozogsz

Kutatók megállapították, hogy a mozgáskedv szezonális – az emberek tavasszal és nyáron a legaktívabbak, ősszel valamint télen pedig lustálkodnak. Használd ki a kellemes időt a kinti gyakorlatokra. Persze a meleg miatt érdemes néhány nagyon fontos szabályt betartani, hogy minden rendben menjen.

Nem vagy annyira éhes

A hőség étvágycsökkentő hatású. Kutatások szerint azok az emberek, akik a kinti hőségben dolgoznak, vagy bármilyen fizikai aktivitást végeznek, jóval kevesebbet is esznek. Tehát a tikkasztó hőség csökkenti az étvágyat, még akkor is, ha keményen dolgoztál előtte.

Kevesebb főtt étel

Nyáron biztosan te is elkerülöd a konyhát, ha teheted, hiszen nagyon fel tudja fűteni a lakást. Ebből kifolyólag valószínűleg sokkal szívesebben eszel olyan ételeket, melyeket nem sokáig kell sütni-főzni. Ilyenek például a saláták, melyek remekül támogatják majd a fogyásodat, ráadásul a zöldségek hőkezelés nélkül sokkal több hasznos tápanyagot tartalmaznak.

Hosszabb nappalok

Mivel nyáron sokkal hosszabbak a nappalok, így sokkal több minden férhet bele 24 órába. Reggel elmehetsz egyet úszni, utána bevásárolhatsz, és még az irodába pakolt ebédedet is elkészítheted, aztán meló, barátok, stb. – és a Nap még mindig nem ment le...

Forrásunk volt.


Még több fogyókúra:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.