Ne csak igyad a sört, főzz is vele!

Hivatalosan is az Eb legnagyobb sztárja, ilyenkor minden hűtőben van pár üveggel az esti meccsekre – pedig a behűtésen túl még rengeteg mindent lehet belőle csinálni!

Hozzávalók: sör

Hogy ki melyen sört szeret, világosat vagy barnát, komlóból, búzából vagy kukoricából facsartat, alkoholmenteset vagy „erőset”, simát vagy gyümölcsöset, magyart, angolt vagy belgát, az teljesen fakultatív. Sőt olyan is van, hogy valaki egyszerűen nem iszik sört. Mindenesetre, ha egy hónapig a labda körül kering a világ, akkor nehéz kikerülni. Hogy rá ne unjunk, használjuk fel sokoldalúan – főzzünk vele!

Előétel vagy főétel

Bár a meccs alatt inkább csak nasira vágyunk, ha a sörhegyek mégis beindították a konyhai fantáziánkat, akkor örömmel jelentjük, hogy a legtöbb fogásra van egy sörös recept. Kiváló levesalap hagymával, sajtos pirítóssal feldobva, és a nagy melegben főfogásnak is elég laktató. Ha azonban mégis „igazi” főételre vágyunk, ahoz is felhasználhatjuk: csirkéhez, sertéshúshoz, borjúhoz is passzol, akkor is, ha dúsítani kívánjuk a szaftot, akkor is, ha csak locsolgatni szeretnénk kicsit a sütőben vagy kerti grillen heverésző lakománkat.

Desszert és nasi

A „folyékony kenyér” annyira sokoldalú, hogy még azok is használhatják „turbózásra”, akik csak nassolnivalót vagy egyenesen desszertet akarnak varázsolni belőle. Legideálisabb sós sütik tésztájának lazítására, de aki elég kreatív és kísérletező kedvű, még tortát is varázsolhat belőle. Úgyhogy, ha legközelebb sört találunk a hűtőben, az Eb-hangulathoz híven használjunk belőle az aznapi vacsihoz – biztos sikerre számíthatunk!

Még több sörös recept itt >>

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.